Facebook benekter spionanklager

Facebook benekter spionanklager

Britisk avis hevder Facebook leser dine tekstmeldinger på Android-telefoner.

Sunday Times i London skrev i går en artikkel som beskylder Facebook for å lese innholdet i sms-meldinger på telefoner som har Facebooks Android-applikasjon installert.

Facebook avfeier beskyldningene og sier de holder på med testing av nye funksjoner, som gjør at selskapet kan ha behov for å gjøre bruk av tillatelser selskapet allerede krever av brukeren, som det å få tilgang til tekstmeldinger.

Ifølge Sunday Times har både Facebook og andre selskaper, deriblant Yahoo og Google, tilgang til svært mye personlige data på våre mobile enheter, og enkelte applikasjoner spionerer angivelig på tekstmeldinger.

Facebook sier i en kunngjøring i dag at deres Android-app hverken leser eller skriver tekstmeldinger for brukerne, men at selskapet ”for øyeblikket kjører en begrenset testing av mobilfunksjoner som integreres med sms-funksjonaliteten”, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Krever at du godkjenner

Som bruker bør du imidlertid være klar over at Facebook opplyser at selskapet har tilgang til dine tekstmeldinger. På lista under ”tillatelser”-fanen på Android Market står det at Facebook-applikasjonen krever at du godkjenner at den får tilgang til detaljert informasjon om brukeren dersom du laster ned applikasjonen.

Facebooks applikasjon for Android-mobiler krever autorisasjon til å motta, prosessere og skrive tekstmeldinger, samt å lese innholdet i denne kommunikasjonen, heter det.

”Dersom Facebook på noe tidspunkt lanserer funksjonalitet som gjør bruk av disse tillatelsene, skal vi sørge for å samtidig opplyse brukerne om dette med passende veiledningsinformasjon”, skriver Facebook i dagens kunngjøring.

Computerworld har flere ganger skrevet om applikasjoner som krever tilgang til svært mye personlig informasjon for at du skal kunne bruke appen, og hvorfor dette angivelig er nødvendig.

Eksempelvis er det klart at en kart- eller gps-applikasjon ikke kan brukes til stort om den ikke får tilgang til telefonens maskinvare for å lokalisere enheten, men når for eksempel en lommelykt-app ber om tilgang til alt fra epost til gps-lokalisering, er det grunn til å være på vakt. Innsamling av personlig informasjon er, som Facebook er et godt eksempel på, en gullgruve for dem som selger slik informasjon til annonsører.

Enterprise