Facebook inntar mobilmarkedet

Facebook inntar mobilmarkedet

Trodde ny Facebook bare dreier seg om venner på nett? Nå kommer snart mobilen.

Ifølge Bloomberg er Facebook i samarbeid med mobilprodusent INQ Mobile om to smarttelefoner som kan lanseres neste år.

Telefonene vil sannsynligvis kjøre på Googles operativsystem Android, og mens den ene vil komme med touch-skjerm og et Qwerty-tastatur, vil den andre være likere en Iphone med kun touch-funksjon.

Konkurranse for Iphone og Blackberry

Talspersoner fra Facebook har foreløpig ikke villet røpe konkrete detaljer rundt planene, men innrømmer at selskapet er i samarbeid med blant annet INQ Mobile. Sistnevnte har tidligere produsert mobiler med en integrert Facebook-funksjon.

En anonym Facebook-kilde skal ha sagt til Bloomberg at mobilene vil være klare for salg i Europa i løpet av første halvdel av 2011. I USA vil telefonene først lanseres neste høst, og prisen her er antatt å ligge på i underkant av 100 dollar. Mobilene vil kunne utgjøre en stor konkurranse for populære smarttelefoner som Iphone og Blackberry, som begge har egne applikasjoner for å logge seg på nettstedet.

Populær applikasjon

Facebook har også offentliggjort planer om å bedre integreringen av siden på allerede eksisterende programvarer for mobiler. Allerede er Facebook-applikasjonen en av de mest populære på både Iphone og Android-telefoner.

Nettstedet har opplevd enorm popularitet blant brukere av smarttelefoner, og omlag en fjerdedel av Facebooks mer enn 500 millioner brukere benytter alt mobilen for å logge seg på siden.

Foreløpig vises ingen reklame når man logger seg på Facebook via en mobiltelefon, men siden nettstedet tjener store penger på annonsering er dette ventet å endre seg om ikke lenge. En kilde fra Facebook sier det antatte salget vil ende på mer enn 1,4 milliarder dollar i 2010.

Enterprise