Facebook kjøper Parse

Facebook kjøper Parse

Blir leverandør av utviklingsverktøy for skytjenester og applikasjoner.

Parse tilbyr skytjenester for å utvikle apps med underliggende infrastruktur.

- Ved å kjøpe Parse og gjøre selskapet til en del av Facebooks plattform, vil det bli mulig for utviklere å bygge apper for mobile plattformer og tjenester raskere. Det skriver Douglas Purdy, produktsjef for Facebook i et blogginnlegg.

Enklere å bygge apps

Parse tilbyr en rekke tjenester for håndtering av blant annet lagring og underliggende systemer som gjør det mulig for app-utviklere å fokusere på å bygge apps, uten å måtte tenke på servere og annen infrastruktur. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Tjenesten gjør det også enklere for utviklere å koble sammen appene sine med sosiale nettverk som Facebook og Twitter. Tjenestene kan brukes for å bygge apper for Apples mobile operativsystem IOS, men også for Android, Windows Phone 8, Windows 8, OS X og til og med Javascript.

Nåværende apps vil ikke bli påvirket

I et blogginnlegg skriver Parses administrerende direktør, Ilya Sukhar, at det nåværende apps bygget ved hjelp av tjenesten, ikke vil bli påvirket av oppkjøpet, og at Parse-apps ikke trenger å bruke Facebook-funksjonalitet.

Blant kundene til Parse er Cisco, Travel Channel, Cadillac og Emporio Armani. Facebook sier at selskapet skal fortsette å tilby tjenestene fra Parse. Det oppkjøpte selskapet har på to år vokst fra en prototype til å ha titusener av apps.

Kjøpesummen er ikke offentliggjort.

Enterprise