Facebook og Twitter tok livet av Google Wave

Facebook og Twitter tok livet av Google Wave

Var det et sosialt nettverk, eller et samarbeidsverktøy på anabole steroider?

På grunn av manglende interesse fra brukerne har Google bestemt seg for å avslutte utviklingen av Google Wave som et selvstendig produkt innen utgangen av året.

I stedet skal teknologien smeltes inn i andre prosjekter, sier direktør for operasjoner i Google, Urs Hölzle, til PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

Google ypper seg mot Facebook

Ubestemmelig

Jonathan Yarmis, en analytiker i selskapet Ovum, sier at Wave sin sterkeste side, - mangelen på tydelig avgrensing - gjorde Wave ubestemmelig og var også den største svakheten i prosjektet.

- Alle de tingene man kunne gjøre i Wave kunne man også gjøre på andre, mer tilgjengelige måter. Veksten i tjenester som Facebook og Twitter tok antagelig knekken på Wave, fordi samtaler som kunne ha foregått i Wave isteden migrerte til disse sosiale plattformene, sier Yarmis.

LES OGSÅ:

Google lytter til Buzz-kritikken

Buzz var medskyldig

- Til og med Google Buzz var delaktig i å ta livet av Wave, fordi begge tjenestene var rettet mot omtrent samme segment. Men Buzz er mer likt Twitter, og var derfor lettere for folk å forstå og slutte seg til.

Analytikeren tror Wave kan få en reinkarnasjon i en helt annen form dersom Google gjør alvor av ryktene om å lansere en konkurrent til Facebook.

- Dersom det skjer, - og det er egentlig bare et spørsmål om når – ville det gjort Wave overflødig uansett, sier Yarmis.

LES OGSÅ:

Facebook har en halv milliard brukere

Enterprise