Faller fortsatt, men slår forventningene

Faller fortsatt, men slår forventningene

HP rapporterer om høyere fortjeneste enn antatt, og høyner prognosene for andre kvartal.

Nedskjæringene i HP begynner å gi resultater. Både selskapets overskudd og salget sank i siste kvartal, men de slo allikevel analytikernes forventninger. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Overskuddet for kvartalet som endte 31. Januar, endte på 1,2 milliarder dollar, noe som er 16 prosent lavere enn i samme periode i fjor. Overskuddet tilsvarer 0,82 dollar per aksje, noe høyere enn analytikernes forventninger som var et overskudd på 0,71 dollar per aksje.

Omsetningen dalte med 6 prosent, til 28,4 milliarder dollar. Analytikerne hadde spådd en omsetning på 27,8 milliarder dollar. HP har dermed både redusert fortjenesten og omsetning for sjette kvartal på rad. Men under sin nye leder Meg Whitman har selskapet vært gjennom en restrukturering som har senket kostandene, samt ført til at 27.000 ansatte har mistet jobben på grunn av nedbemanning.

- Selv om det fortsatt er mye å gjøre har vår plan begynt å virke, sier Meg Whitman til Computerworld nyhetstjeneste.

Salg av pc-er har minsket med 8 prosent, til 8,2 milliarder dollar. Også divisjonen Enterprise Group som selger servere, lagring og nettverk, hadde en redusert omsetningen med 4 prosent, til 6,98 milliarder dollar. Salg av programvare sank også med 2 prosent. Ett lyspunkt er nettverks-salget, som steg med 4 prosent.

Før andre kvartal høyner HP overskuddsprognosene til mellom 80 og 82 cents per aksje, noe som ligger over analytikernes prognose på 77 cent per aksje. HP steg på børsen med 7 prosent etter at kvartalsrapporten ble publisert.

Les om:

Enterprise