Får på pukkelen for Fast-arbeid

Får på pukkelen for Fast-arbeid

Kredittilsynet refser Deloitte for dårlig håndverk med Fast-revisjon. Deloitte føler seg ført bak lyset av en tidligere Fast-transaksjon.

Kreditttilsynet refser revisor Deloitte for for dårlig arbeid med Fast Search & Transfer. Deloitte føler seg på sin side lurt av en Fast-transaksjon fra 2006, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi ble lurt, og det er det vanskelig å gardere seg mot. Men vi innser også at vi burde sett indikasjonene på dette tidligere, sier kommunikasjonsdirektør Frode Vik Jensen i Deloitte til Dagens Næringsliv.

Det var i 2006 at Fasts regnskaper ble manipulert. Fast er under etterforskning av Økokrim på grunn av dette.

Deloitte ønsker ikke å legge skylden for transaksjonen på Fast som selskap.

- Hvem som har stått bak de såkalte «uregelmessighetene» i den ene avtalen som er nevnt i brevet fra Kredittilsynet er fortsatt under etterforskning hos Økokrim. Det blir ikke riktig å fremstille det som om det er Fast som står bak, presiserer Vik Jensen til Computerworld.

- Revisorer kan også bli lurt, og det har vi også lagt til grunn i vår gjennomgang. Likevel konstaterer vi at revisjonen i dette tilfellet har vært utilstrekkelig, sier Kjersti Elvestad til Dagens Næringsliv.

Fast var ikke tilgjengelig for kommentar.

Enterprise