Farvel til AltaVista

Farvel til AltaVista

Den klassiske søkemotoren legges ned 8. juli.

En av de største navnene i sin tid var den klassiske søremotoren Altavista. Fortsatt den dag i dag lurer den i skyggen av de nye større søkemotorene som Google og Bing. Men nå rapporteres det at Altavistas dager er talte.

Den 8. juli skal den legges ned for godt.

Altavista ble først lansert i 1995 og ble raskt populær da den både var raskere og mer nøyaktig enn datidens konkurrenter. På sin første dag hadde Altavista 300.000 søk, et tall som steg til over 80 millioner besøk per dag bare to år senere.

Søkemotoren som senere ble kjøpt opp av Yahoo i 2003, er nå bare et skall av sitt tidligere jeg, da den kun baserer sine søk på Yahoos egen søketjeneste. Det er også denne søkemotoren Yahoo vil at brukerne skal gå over til. Det skriver Computer Sweden.

Nedleggelsen av Altavista er den siste i rekken av Yahoo-eide tjenester som fjernes eller erstattes. Yahoo Neighbors er blant tjenestene som nå skal legges ned. Dette er en tjeneste som lar deg kommunisere med andre mennesker innenfor ditt geografiske område.

Foxytunes, en media-plug-in som gir deg kontroll over dine musikkspillere direkte i nettleseren, skal også legges ned.

Jay Rossiter, visepresident for Yahoos produktutvikling , skriver på selskapets blogg at grunnen til at de legger ned disse tjenestene er for å få et mer skjerpet fokus på bedre kvalitet.

Det er foreløpig ikke klart om flere tjenester også skal legges ned, men Altavista har kun en uke igjen.

Enterprise