Fast-teknologi i Sharepoint

Fast-teknologi i Sharepoint

Microsoft vil bruke Fast-teknologi når Office 14 kommer på markedet.

Microsoft oppgraderer Sharepoint i forbindelse med neste Office-versjon. På Microsofts Fastforward-konferanse i dag sa selskapet at Fast-teknologi vil bli integrert i den oppgraderte Sharepoint under navnet Fast Search for Sharepoint.

Søketjenesten som har ligget i Sharepoint til nå, sliter når søkene må gå gjennom over 50 millioner dokumenter, ifølge Ovum-analytiker Madan Sheina.

- Fasts løsning vil gi en mer avansert lingvistisk funksjonalitet og mer kraftfull prosessering på både strukturert og ustrukturert innhold, ifølge Jared Andersen i Microsoft.

To versjoner

Det er ikke ytret noe fra Microsofts side om når Office 14, og dermed den nye Sharepoint-versjonen, dukker opp. Det spekuleres i at versjonen kan dukke opp i 2010.

For å få tilgang til Fast Search for Sharepoint må du ha Sharepoint Enterprise Client Access License (CAL). Det vil også slippes en versjon kalt Fast Search for Internet Business, som skal konkurrere mot Google Site Search.

To alternative versjoner

Microsoft vil i tillegg slippe alternative versjoner, Search Server og Search Server Express, for de som ikke trenger alt det Fast har å by på.

Førstnevnte sikter seg mot midtsjiktet, mens sistnevnte vil være gratis og sikte seg mot de som trenger en søkefunksjon i light-versjon.

Først i 2013 sier Andersen at Microsoft kan gjøre Fast gjeldende for hele fjøla av bedriftssøk.

Les om:

Enterprise