Fast-utviklere misliker Microsoft

Fast-utviklere misliker Microsoft

Microsoft har vært en banneord for enkelte i det hardkokte teknologimiljøet i Fast. - Folk har reagert forskjellig på Microsoft-nyheten, innrømmer teknologidirektør Bjørn Olstad.

Alt tyder på at Fast Search & Transfer blir en del av Microsoft, og at selskapet legger sin utvikling rundt søk til Norge. Dermed skal Fast sine utviklere jobbe sammen med utviklere hos programvaregiganten, for å nå Microsofts mål.

Kilder nært Fast sier til Computerworld at dette blir tungt å svelge for flere av utviklerne i Fast, som bruker Microsoft i samme setning som et banneord.

- Hos oss finnes det folk med et religiøst negativt forhold til Microsoft, men de fleste har en rasjonell tilnærming til oppkjøpet. I denne sammenhengen er det viktig å forstå hvorfor vi bli kjøpt opp. Motivet er vår teknologi og det faktum at vi har 200 personer som lever og ånder for søk, sier teknologidirektør Bjørn Olstad i Fast.

Reaksjonene internt er blandet. Men de fleste er ifølge teknologidirektøren positive, en del av avventende og usikre, mens en mindre gruppe var negative til det faktum at den norske teknologiske stoltheten nå blir et amerikansk selskap.

- Folk har reagert ganske forskjellig på nyheten med Microsoft. Jeg forsøker å få frem at vi ikke blir kjøpt opp for å være noe underbruk, sier Olstad.

Ingen garanti

Ifølge HR-direktøren Siv Farstad Olsen i Fast har det vært blandete reaksjoner på det mulige oppkjøpet, men hun har ikke registrert stor misnøye.

- Prosessen er i en veldig tidlig fase. Vi har hatt et allmøte med alle ansatte for å informere dem, men innholdet på det møte var stort sett det samme som er formildet til mediene. Det er klart at mange blir usikre i en sånn prosess, og noen er avventende. Det handler om å gi mest mulig informasjon. Men foreløpig er ingenting sikkert, sier hun.

Det har allerede gått rykter om at selgere, administrativt ansatte og andre i Fast som ikke har ren teknisk kompetanse står i fare å miste jobben etter oppkjøpet. Men Fast avviser at dette har vært diskutert.

- Det er ikke riktig, sier Carine Zeier, kommunikasjonsdirektør i Fast.

Men kan dere garantere at ingen mister jobben sin i prosessen?

- Vi er i en veldig tidlig fase, det er alt for tidlig å si noe om den type saker per i dag. Vi skal jo være et heleid datterselskap, og trenger mange flinke medarbediere. Vi trenger mange flere enn bare de med teknisk kompetanse, sier Farstad Olsen

Første delen av denne saken står i Computerworlds papirutgave. Les mer her .

Enterprise