Fast viktig for fremtiden

Fast viktig for fremtiden

Søkeselskapet blir en nøkkelbrikke i Microsofts nye satsing på cloud computing.

Microsofts beslutning om å legge sitt hovedkontor for bedriftssøk til Norge vil bety mye datterselskapet Fast search and transfer. Teknologien har allerede møtt stor begeistring i Microsoft, og Fast-folk jobber nå med å anvende den inn i mer forbrukerrettede tjenester som Microsoft Live Search.

- Dette betyr veldig mye for oss. Vår søketeknologi har allerede vekket mye begeistring i Redmond, og Microsoft har lært at det er enkelt å ta i bruk, sier pressekontakt Geir Aase i Fast.

LES OGSÅ: Norge blir global søkelab

Han mener søketeknologien blir helt essensielt i den retningen nå Microsoft går.

- Søk er i ferd med å bli en del av alt, det blir det intelligente laget mellom for eksempel butikk og bruker. Vår teknologi kommer til å bli brukt overalt, tror Aase.

Viktig for Norge

Microsoft har i lengre tid sett etter et sted å plassere sitt hovedsete for søk i Europa. Når nå Norge er valgt som vertsnasjon, vil det bety mye for utdanningsmiljøene.

- Vi får en viktig rolle i Microsoft og Norge får en viktig rolle. Ikke minst blir det norske søkemiljøet viktig, med alt fra universiteter til leverandører, sier Aase.

LES OGSÅ: Nå kommer Windows Cloud

Fast har lenge hatt en sterk tilknytning til universitetsmiljøene, noe som kommer til å fortsette.

- Vi skal utvide med 50 personer. Det vil skape mer arbeidsplasser og heve det akademiske miljøet. Vi har god kontakt med universitetene og forskningen, og det tror jeg vil bli styrket fremover, sier Aase.

Det er i all hovedsak utviklere som nå skal ansattes. Det vil bli rekruttert både blant erfarne og folk rett fra skolebenken.

- Samtidig må vi se utenfor Norge, sier Aase.

- Vi skal ha de beste menneskene, og det er ikke lett å finne alle her i landet.

Enterprise