Fast vil lede revolusjonen

Fast vil lede revolusjonen

Etter oppkjøp, politietterforskning og en avgått leder, sitter den nybakte direktøren Bjørn Olstad og fryder seg over året som har gått.

- Jeg har ikke vært "hjemme-hjemme" siden januar.

Administrerende direktør Bjørn Olstad i Fast bryter ut i latter.

- Men jeg er vant til å reise mye.

Det han ikke er like vant til, er å være administrerende direktør.

Det var i slutten av januar det ble kjent at gründeren John Markus Lervik gikk av som Fast-sjef. Oppsigelsen kom etter en gjennomgang av tidligere finansiell praksis, i kjølevannet av anklager om regnskapsjuks. Grunnen til avgangen var ifølge Lervik "sammensatt". Nå sitter han uten noen roller i selskapet, selv om han titter innom i ny og ne.

- Han var ekstremt godt likt. Det var ingen som ønsket at det skulle skje, forteller Olstad, som tidligere var teknologidirektør og nå altså styrer hele skuta.

- Men ordet direktør har jeg ingen forhold til, sier direktøren.

- Litt rart kanskje, når du har sittet som direktør før, og sitter nå som administrerende direktør?

- Jeg tenker ikke på det som en direktør. Jeg har hørt det er mer moderne å kalle det inspirator!

Pressen vs. Fast

Alle har en kvinne bak seg og en mann over seg, sies det. For Olstad og de andre i Fast er dette nå amerikanere. Fast ble kjøpt opp av giganten Microsoft for et år siden, og nylig lanserte de sine første prosjekter sammen. Fast-teknologien skal bli brukt i Sharepoint (Fast Search for Sharepoint) og de lanserer også Fast Search for Internet Business.

- Da vi ble kjøpt opp, ropte alle i it-pressen "Krise! Dette er håpløst!". De tok fullstendig feil, smiler Olstad fornøyd.

Han forteller at Fast tvert i mot har vokst det siste året, og levert sine beste resultater noen sinne under Microsofts vinger. Og nå som teknologien har blitt Microsofts flaggskip innen søk for bedrifter, skal det hele bare bli større. Ballmer har selv sagt at Norge blir Microsofts "globale søkelab", og de spytter nå penger inn i den norske teknologien samtidig som de kutter andre steder i de tøffe tidene vi er inne i.

- Microsoft satser på færre, men større veddemål, og vi er ett av dem. Alt i alt har det hele har slått veldig positivt ut, forteller direktøren.

- Hva med bråket rundt regnskapsjuks, som har også har rullet det siste året? Hvordan har dere taklet det?

- De fleste her kjenner vet ikke så mye mer enn hva Dagens Næringsliv skriver. Og de opplysningene jeg har fått sjekket, viser seg å være ren fiksjon. Det er vanskelig å forholde seg til det, og det har vært en rar prosess. Det er en frustrasjon over at det skrives så mye negativt, men det påvirker ikke folk når de selv ikke føler at det er noe galt.

Nå tror Fast på revolusjon, og vil lede den. Les videre på neste side!

Les om:

Enterprise