Fasts ryddegutt tar grep

Fasts ryddegutt tar grep

Fast la i dag frem tiltak for å stoppe pengestrømmen ut av selskapet. Nytilsatte Joseph Krivickas har tatt de første grepene, ifølge Fast-sjef John M. Lervik.

Fast Search & Transfer offentligjorde i dag morges at de skal kutte 148 ansatte i en plan for kappe kostnadene med over 12 millioner dollar per kvartal.

Under en pressekonferanse i Oslo i formiddag la ledelsen frem sin tiltaksplan. Og det er et mer fokusert Fast vi vil se fremover.

Til Computerworld sier Fast-sjef John M. Lervik at de nå skal fokusere på færre produkter og konsentrere sin produktutvikling innenfor industriene telekom, media og bank/forsikring. Og det er søkeplattformen (ESP) som skal vies all oppmerksomheten fremover.

- Vi har satset for bredt, og det er tid for et mer fokusert selskap, sier Lervik.

LES OGSÅ: Lervik kutter med øks

Selskapet tapte hele 36,2 millioner dollar i årets andre kvartal og inneværende kvartal blir månedene hvor det skal ryddes. Nettopp derfor har selskapet ansatt ringreven Joseph Krivickas som sjef for den operative driften av Fast. Lervik & Co sendte den 23. juli i år ut meldingen om at Krivickas skulle tiltre som COO (Chief Operating Officer) og ”ha ansvar for å implementere strategiske beslutninger”. John Lervik sier Krivickas ble ansatt nettopp for å implementere den nye strategien med å skape et mer fokusert selskap. Krivickas har også vært involvert i planleggingsprosessen.

- Kuttene vi nå kommer med vil ikke påvirke forskning og utvikling rundt vår søkeplattform. Vårt endrede fokus vil snarere gi mer ressurser til områder hvor vi tjener penger, sier Lervik.

Flytter folk

Fast skal flytte personer fra forretningsutvikling til arbeid mot kundene. Dette skal delvis kompensere for 20 prosent kutt i salg og markedsføring. 50 prosent av de totale kuttene skal tas med nedbemanning, men resten gjennom endrede prosesser.

Lervik og resten av ledelsen i Fast går så langt at de innrømmer mangelfull kontroll over virksomheten. Og at man ikke har puttet selskapets ressurser der hvor pengene tjenes.

- Vi har vokst mye og trenger selv bedre styringsverktøy for å få bedre kontroll og ta de riktige beslutningene, sier Lervik.

Fast-sjefen sier nå at fokuset fra topplinjen endres til bunnlinjen, men legger til ovenfor Computerworld at ikke alle programvareselskaper har den luksusen at topplinjen har vokst for fort.

- Mange selskaper kommer ikke engang til punktet hvor de får voksesyke. Det er på en måte positivt, sier Lervik og legger til: - Men må vi bli lønnsomme.

- Hvordan har all turbulensen påvirket selskapet?

- Vi har vært gjennom en tøff tid. Men jeg er glad vi nå har fått mer klarhet. Og har bestemt oss for å gjøre noen grep.

- Hvorfor ble ikke handlingsplanen lagt frem på resultatsfremleggelsen for en uke siden?

- Vi har vært gjennom en omfattende evaluering av selskapet. Og vi var ikke ferdig med prosessen. Vi burde vel egentlig gjort dette for et år siden, sier Lervik og legger til at han i ettertid ser at selskapet har sovet litt i timen og latt kostnadene vokse.

LES OGSÅ: Analytikere slakter Fast

- Vi er entusiaster og da blir lett det å utvikle ny teknologi hovedfokuset. Men nå skal vi konsentrere oss om de lønnsomme områdene, forteller Lervik.

- Dere går nå inn i en ny fase. Er du som gründer fortsatt riktig mann på toppen av selskapet?

- Det er jo et naturlig spørsmål å stille, og det må jo hele tiden vurderes. Men jeg er veldig innstilt på denne jobben videre. Jeg er opptatt av å bygge et godt team. Joseph Krivickas er riktig mann for å lede omtillingen vi nå skal inn i, mener Lervik.

- Så du er fortsatt sjef i Fast om tre år?

- Jeg er gjerne det om ti år, avslutter Lervik.

Enterprise