Favoritt-databasen blir enda bedre

Favoritt-databasen blir enda bedre

Bento oppdatert med etiketter, stemmenotater og geo-lokasjon.

Bento er en japansk, firkantet lunsjboks.

Bento er også den (sannsynligvis) beste personlige databasen for Mac, med følge-applikasjoner for iPhone og iPad.

Nå har Bento blitt oppdatert til versjon 4 med en rekke interessante nyheter. For dem som ikke er kjent med Bento fra før, er dette den minst avskrekkende personlige databasen for Mac som du kan tenke deg.

Les også: Data-base med iPhoto-bilder

I versjon 4 introduseres det en enkel måte å lage og skrive ut etiketter på. Dette kan brukes til alt fra navnelapper til invitasjoner og adresselister, og kan selvfølgelig inneholde både tekst og bilder.

Det finnes en egen markedsplass for Bento-maler, der mange gratismaler er gjort tilgjengelig for nedlasting. Bento 4 gjør det også enkelt å publisere egne maler mot dette nettstedet om du føler for å gi noe tilbake.

Les også: FileMaker til iPhone og iPad

Noe av det mest spennde med Bento 4 må kunne sies å være muligheten for å legge til lydopptak. Dersom du er på farten og raskt trenger å ta et lydklipp, kan dette gjøres på en enkel måte via iPhone. Tilsvarende kan stedsinformasjon om din geografiske posisjon legges til på like enkelt vis - perfekt for eiendomsmeglere, location scouts og dess like.

Les også: Gratis planleggings-maler for Bento

Bento utvikles av FileMaker, et firma med lang fartstid innen databaser for både Mac og Windows. FileMaker er et datterselskap av Apple.

Du kan lese mer om Bento 4 hos FileMaker her .

Bento 4 for Mac koster 279 kroner i Mac App Store her . Bento for iPad koster 29 kroner i iTunes App Store her . Bento for iPhone koster det samme, her .

Les også: iPhone blir database-terminal

Bento 4 kan også kjøpes direkte fra FileMaker for cirka 223 kroner (varierer med valutakurser) her . Eksisterende Bento 1, 2 eller 3-kunder kan oppgradere innen august for cirka 135 kroner. Du kan også kjøpe en familiepakke med fem lisenser for omlag 445 kroner for nye kunder, eller 359 for oppgradering.

Nyhetene er oppsummert i videoen nedenfor.

Les om:

Enterprise