Fem myter om Vista

Fem myter om Vista

Mye rart har vært sagt og skrevet om Windows Vista. Her er de fem vanligste mytene.

Våre IDG-kolleger i svenske Techworld har tatt for seg de fem største mytene om Windows Vista, for så å prøve å motbevise dem.

1.Det kreves en monstermaskin for å kjøre Windows Vista.

Det stemmer ikke i det hele tatt. Vista kan kjøres på de fleste pc-er som er fem år eller yngre. Det eneste du trenger å gjøre er å passe på er å ha minst en gigabyte ram for at alt skal flyte greit. Det er mulig å kjøre Vista med 512 megabyte, men det går litt tregere. De fleste nye grafikkort klarer dessuten å kjøre Windows Aero for de som ønsker å kjøre det nye grensesnittet.

LES OGSÅ: Vista gjør pc-en din tregere

2. Vista er bare et nytt grafisk grensesnitt til Windows XP

Selv om mange tror at Vista bare er XP i et nytt skall, er dette så langt fra virkeligheten som du kan komme. Fakta er at de fleste nyhetene i Vista er endringer som bedrer ytelsen og som ikke synes for den vanlige bruker.

3. DRM og kopieringsbeskyttelse gjennomsyrer hele Vista

DRM-beskyttelsen i Vista hindrer deg ikke fra å se på nedlastede filmer eller å høre på nedlastet musikk uten DRM-beskyttelse. Microsoft tilrettelegger funksjoner for DRM, men det er opp til medieleverandørene å bestemme forutsetningene for hvordan deres innhold skal avspilles.

4. Det lønner seg ikke for bedrifter å oppgradere til Vista

Det kan lønne seg å oppgradere datamiljøet i bedriften til Vista. Å sette opp og drifte Vista er meget enkelt for systemadministratoren, og alle nye innstilninger som kan kontrolleres og stilles inn med gruppeprinsipper gjør det enklere både for it-avdelingen og for brukerne. Legg til funksjoner som gjør presentasjoner, mobilitet og synkronisering med håndholdte enheter lettere, kan det hentes inn mye bare her.

5. Vista gir ikke bedre sikkerhet sammenlignet med XP

Tvert i mot, ta sikekrheten i XP og sleng på forbedringene i Vista og du har et meget sikkert miljø. En av de største forandringene som kommer til å forhindre at mye styggedom for innpass på pc-ene, er funksjonen som kontrollere brukerkonto. Selv om denne funksjonen ikke kan brukes i alle tilfeller finnes det andre nye og gode sikkerhetsfunksjoner i Vista, blant annet at alle brukernes prosesser kjøres i isolerte sesjoner.

LES OGSÅ: Vistaskolen: tilpass Vista

LES OGSÅ: Vista-skolen trinn for trinn

LAST NED: Alt om Windows Vista, helt gratis!

Enterprise