Fikser Iphone-kartene med IOS 8

Fikser Iphone-kartene med IOS 8

RYKTE: Apple vil utfordre Google på teknologi for «utvidet virkelighet».

Apple har slitt med sine kart. Men nå skal alt bli bedre når iOS 8 kommer - om ryktene er sanne.

Da iOS 6 ble lansert, så verden også at Apple tok skjeen i egne hender når det gjaldt kartløsninger - Googles kart ble kastet ut. Men alt var ikke fryd og gammen, fancy 3D-grafikk til tross: Feil og mangler førte til at kronprinsen i Apple-ledelsen, Scott Forstall, ble sparket.

I mellomtiden har Apple jobbet i all stillhet med å forbedre både feil og annet rusk, og også lagt til funksjonalitet som navigasjon. Apple henger fremdeles etter Google, men ryktene tilsier at neste mobil-operativsystem vil ha fokus på kart og navigasjon.

Kollektivt

Apple har gjort en rekke oppkjøp i løpet av senere tid, og disse nye dataene vil bidra til støtte for navigasjon også mot offentlige transportmidler. I første omgang kommer løsningen i USA, og utlandet kommer etter hvert. Det skal sies at det allerede finnes en rekke gode løsninger her til lands.

Utvidet virkelighet

I tillegg til bedre kart vil iOS 8 etter sigende også ha støtte for Augmented Reality - altså utvidet virkelighet på godt norsk. Da vil kameraet kunnes brukes til å vise et bilde av virkeligheten med et informasjonslag lagt oppå. Apple har patent for slik teknologi.

Dessuten er Apples CarPlay allerede tilstede i iOS 7.1, og forventes bli utviklet videre.

Hallo i helsen

Forøvrig nevnes at det gjentakende ryktet om at helsesensorer også vil bli en avgjørende faktor for kommende produkter, inkludert iOS 8. Operativsystemet skal visstnok ha en app kalt Healthbook som samler personlige helsedata.

Via 9to5Mac

Enterprise