FileMaker Go får AirPrint-støtte

FileMaker Go får AirPrint-støtte

FileMaker Go håndterer nå diagrammer, digitale signaturer og utskrifter.

FileMaker, Inc. har nå lansert versjon 1.2 av FileMaker Go, som er iPad- og iPhone-utgavene av database-programmet FileMaker Pro.

FileMaker Pro, for tiden i versjon 11, er et av de ledende database-programmene for Mac og Windows. Programmet har opp gjennom årene utviklet seg fra bare å kunne brukes til å lage enkle, «flate» databaser til å bli et profesjonelt relasjonsdatabase-verktøy.

I fjor lanserte FileMaker Inc. en egen versjon av programmet for iPad og iPhone kalt FileMaker Go. iOS-versjonen av FileMaker kan ikke brukes til å opprette og utvikle nye databaser, men brukes til å legge inn og bearbeide data i eksisterende databaser utviklet i FileMaker Pro på Mac eller Windows-pc.

FileMaker Pro vs. FileMaker Go

Med FileMaker Go på en iPad eller iPhone kan man altså opprette nye poster i en FileMaker-database samt foreta endringer i dataene og slette poster. Ønsker man derimot å endre selve databasestrukturen eller redesigne skjemaene i database-applikasjonen, må man gjøre dette i FileMaker Pro på Mac eller pc.

Den nye versjonen av FileMaker Go for iPad og iPhone, versjon 1.2, har fått støtte for digitale signaturer. Dermed kan man for eksempel bekrefte mottak av varer og signere kontrakter, fakturaer og andre dokumenter mens man er ute i felten – og uten å måtte skrive ut papirkopier på forhånd. Signerte dokumenter kan lastes opp fra FileMaker Go på en iPad eller iPhone til databaser på FileMaker Server.

Trenger man likevel papirdokumenter, har 1.2-versjonen fått støtte for Apples AirPrint-løsning, som gjør det mulig å skrive ut trådløst til AirPrint-kompatible skrivere.

AirPrint fungerer sammen med en ny generasjon trådløse skrivere fra HP. Listen over AirPrint-kompatible skrivere omfatter både en del blekkskrivere og noen av de nyeste laserskriverne fra HP – både rene skrivere og multifunksjonsmaskiner.

I FileMaker Go 1.2 skal det forøvrig være enklere enn før å opprette PDF-dokumenter. I tillegg støtter programmet nå diagrammer basert på FileMaker Charts, både stolpe-, linje-, areal- og kakediagrammer. Man kan vise, redigere og oppdatere rapporter laget med FileMaker Pro 11 for Mac og Windows på iPhone og iPad.

Diagramdata kan hentes fra FileMaker Pro eller kan videresendes fra SQL-kilder for toveis utveksling og analyse av forretningsdata. Data kan enkelt vises og oppdateres i fine diagrammer uavhengig av hvor brukeren befinner seg, ifølge pressemeldingen fra FileMaker Inc.

FileMaker Go vs. Bento

Fjorårets lansering av FileMaker Go skapte noe forvirring blant brukere av FileMakers produkter fordi selskapet tidligere hadde lansert programmet Bento, som finnes både for Mac, iPhone og iPad.

FileMaker Go og Bento er imidlertid to vidt forskjellige programmer.

For det første er produktene med FileMaker i navnet myntet på bedriftsmarkedet, inkludert organisasjoner og offentlige etater, mens Bento-produktene markedsføres som forbrukerprodukter.

For det andre kan man med Bento opprette nye, mal-baserte databaser på iPhone og iPad – og eventuelt synke dem opp mot Bento på Mac senere, om man ønsker. FileMaker Go kan derimot bare brukes til å håndtere databaser som allerede er opprettet på Mac eller Windows-pc.

De som ikke befinner seg i et miljø der man allerede kjører FileMaker-databaser, vil altså ikke kunne bruke FileMaker Go på iPhone eller iPad.

Bento-produktene er dessuten mye billigere enn FileMaker-programmene. Bento for Mac koster 279 kroner hos Mac App Store, mens rimeligste versjon av FileMaker Pro 11 koster over 3000 kroner.

Den samme prisforskjellen gjør seg gjeldende på iOS-plattformen. Bento for iPhone og iPad koster 29 kroner hos iTunes Store, mens FileMaker Go for iPhone koster 109 kroner. iPad-versjonen av FileMaker Go koster 219 kroner.

Mer info om FileMaker Go 1.2 her .

Enterprise