FileMaker Pro 12 lansert

FileMaker Pro 12 lansert

Penere og enklere databaser i oppdatert programversjon.

FileMaker Pro får en skikkelig ansiktsløftning - og kan gjøre det samme for gamle databaser.

Og med Starter Solutions er det enklere enn noensinne å komme i gang!

FileMaker er en relasjonell database som er tilgjengelig som en kryssplattform-løsning, det vil si at det finnes versjoner av programmet for både Mac og Windows. I tillegg er det støtte for iOS-enheter som iPad og iPhone.

Pene og lettanvendelige maler

Noe av det mest fryktinngytende (la oss være helt ærlige her) med databaser er selvfølgelig det møysommelige oppsettet. Men dernes kommer fort et fravær av tankeprosess hva angår brukbarhet.

Databaser er kompliserte saker man fort ser seg fornøyd med bare de virker, og deretter har man helst ikke lyst til å røre ved dem. Og i enda mindre grad plukke på utseendet, selv om de ser aldri så utdaterte ut.

FileMaker 12 har over 40 innebygde maler som både er pene og funksjonelle, og gjør livet med databasen til noe tilnærmet en fornøyelse. I tillegg kan eldre FileMaker-databaser enkelt oppgraderes til et nytt og penere liv. Nytt liv til gamle oppsett, med andre ord.

Oppstart og multimedia

Også det å komme i gang med opplegget er enklere enn noensinne, takket være maler og såkalte Starter Solutions. Her reduseres fort mye av frykten for å utelate ting man ikke får rettet opp senere.

Også mediahåndtering er enklere med forbedrete Container Fields - som nå ved hjelp av dra-og-slipp kan inneholde bilder, video, musikk, fotografier og andre dokumenter. Både video og musikk kan strømmes over databasen. Velkommen til en rikere opplevelse!

Grafer

Også graf-entusiaster får sitt når fem nye grafer introduseres. Også det å jobbe med grafer har blitt enklere ved hjelp av såkalte Quick Charts.

iPhone og iPad

Og sist - men ikke minst - er følge-applikasjonen FileMaker Go 12 for iOS oppdatert, og også gjort gratis. Databaser kan spesielt tilrettelegges for berøringsstyrte skjermer, og på en enkel måte kalles opp via en mobil enhet.

Pris og nedlastinger

FileMaker Pro 12 koster 3190 kroner i fullversjon fra Apple Store her. I tillegg finnes også en Advanced-versjon som kan tilpasses og videreutvikles for til 4590 kroner her. For begge finnes det akademiske lisensmuligheter samt dessuten profesjonelle serverløsninger.

Du kan laste ned FileMaker Go 12 for iPad gratis i iTunes App Store her og for iPhone her.

Du kan lese mer om FileMaker Pro 12 her. Se en promovideo for de nye funksjonene i versjon 12 nedenfor.

Les om:

Enterprise