Firefox 4 skal støtte Bing

Firefox 4 skal støtte Bing

Mozilla vraker Answers, men flere får plass i den nye søkemenyen.

Når den neste versjonen av Firefox lanseres på slutten av året kommer nettleseren til å støtte erkekonkurrenten Microsofts søkemotor Bing. Dette forteller Mozilla Foundation i et blogginnlegg, hvor det gis en smugtitt på hvordan søkelinjen i Firefox 4 kommer til å se ut.

Google kommer fremdeles til å være standardalternativet, men å bytte om denne med Bing kan gjøres med et museklikk.

Luker vekk de upopulære

Firefox ønsker også å forenkle brukernes søkeprosess ved å støtte flere søkemotorer, både generelle og spesialiserte. I tillegg til Google og Bing vil brukere kunne velge mellom Yahoo, samt de mer spesialiserte for Amazon, Ebay og Wikipedia.

Noen søkemonitorer lukes også vekk fra nettleseren. Answers.com og Creative Commons vil forsvinne fra den automatiske listen når Firefox 4 lanseres.

Sterk vekst

Beslutningen om å inkludere Bing kommer etter at søkemonitoren har opplevd sterk vekst den siste tiden. I første omgang er det den engelske versjonen av Firefox at Microsoft-alternativet vil dukke opp som et søkealternativ.

Tilpasserne av de lokale Firefox-versjonene vil selv kunne vurdere om de vil legge til Bing og andre søkemotorer som standard, og nettleseren vil dermed kunne få noe forskjellige uttrykk i ulike deler av verden.

Alle brukere av Firefox på alle språk vil selv kunne legge til Bing på egenhånd dersom de ønsker det.

Enterprise