Firefox krangler med OS X Lion

Firefox krangler med OS X Lion

Men Mozilla lover oppdatering for Mac-brukere.

I et blogginnlegg har Mozilla meldt at selskapet kommer til å slippe en oppdatering for Mac-versjonen av Firefox 5 som fikser et problem med OS X Lion.

Den nåværende versjonen av Firefox 5 for Mac har et problem som gjør at nettleseren krasjer ofte i Apples kommende operativsystem OS X Lion, som er ventet i løpet av kort tid.

Ifølge Mozilla skyldes problemet en feil i OS X Lion som ikke er fikset i den nyeste golden master-versjonen av operativsystemet. Problemet oppstår når Firefox viser en side som inneholder såkalte nedlastbare skrifttyper, som resulterer i at nettleseren krasjer.

- Vi meldte fra til Apple om problemet innen den nyeste versjonen av OS X 10.7 ble sluppet, men feilen er ikke fikset i den ferdige versjonen av operativsystemet, skriver Mozilla i et blogginnlegg, ifølge Macworld Sverige.

For å løse problemet har Mozilla endret hvordan Firefox 5 tolker nedlastbare skrifttyper på en nettside. Firefox 5.0.1 slippes i løpet av kort tid og samtlige brukere av Firefox 5 for Mac vil bli oppdatert automatisk.

Problemet er også fikset i Firefox 6, som ble sluppet i betaversjon i forrige uke, skriver Macworld.se. Den ferdige versjonen av Firefox skal etter planen lanseres den 16. august.

Apple har ennå ikke bekreftet når OS X Lion kommer til å bli lansert, men ifølge ryktene kan det skje allerede denne uken.

Enterprise