- Fjern IE, for sikkerhets skyld

- Fjern IE, for sikkerhets skyld

Sikkerhetsekspert mener Windows og IE burde skille lag, for å øke sikkerheten.

Windows og andre Microsoft-programmer får som hovedregel sikkerhetsoppdateringer én gang i måneden; på lappetirsdagen.

I disse oppdateringspakkene følger det gjerne også med oppdateringer til Internet Explorer (IE), og mange av disse blir omtalt som kritiske.

- Det blir helt feil, mener teknologidirektør Wolfgang Kandek i sikkerhetsselskapet Qualys.

Alt oppdateres i takt

Han reagerer sterkt på at oppdateringene til nettleseren følger samme syklus som de andre Microsoft-programmene.

- Nettleseren er det mest brukte programmet som kobler seg mot internett, og den mest trolige kilden til ondsinnet kode. IE-svakheter burde få høyeste prioritet og fikses først, sier Kandek til amerikanske Computerworld.

Selskapet hans har fulgt med på flere hundre tusen pc-er, og ser at IE repareres i samme takt som andre Microsoft-programmer. Ikke så rart, når Microsoft som oftest gir ut oppdateringene på likt.

For å gjøre noe med dette, forslår Kandek at Microsoft skiller IE helt og holdent fra Windows.

IE ut av Windows

- Ved å få ut IE fra Windows Updates månedlige syklus, ville det gitt oss mer sikkerhet, mener han, som helst ser at Microsoft oppdaterer IE så ofte som mulig.

Nettleseren, som står for et sted under 70 prosent av verdens surfing ifølge Net Application, bør ifølge Kandek oppdateres slik Firefox eller Chrome gjør i dag. Enten ved å si fra til brukeren at det nå er en oppdatering klar, eller ved å gjøre det automatisk.

- Selskaper burde stole på Microsofts kvalitetskontroll, og ikke uroe seg over om oppdateringene gjør noe med kompabilitet, sier han.

Ønsket hans kan bli virkelighet, nå som EU holder på med en sak angående IE-monopolet, som EU mener strider mot konkurranselovene.

Microsoft er også snart ferdige med sin IE 8, som Kandek mener er en perfekt anledning til å sette i gang med hans plan.

Enterprise