Fjernstyr hus og hytte med app

Fjernstyr hus og hytte med app

Hjemmeautomasjon med Belkin WeMo og iPhone.

Belkin introduserer et helt nytt spekter av styringselektronikk innen hjemmeautomasjon med WeMo.

Belkin er kanskje mest kjent for diverse kabler og annet tilbehør for iPod, iPhone og bærbare, men viser vilje til å gå nye veier når de nå lar deg fjernstyre elektriske apparater via en iPhone-app.

Kobles til stikkontakten

WeMo er deres modulære basestasjon som kobles til en stikkontakt og som replikerer selve stikket. Elektriske apparater som kobles til denne stasjonen vil kunne fjernstyres via en egen gratisapp. Eneste forutsetning er et trådløst WiFi-nett som stasjonen tilkobles.

Den grunnleggende funksjonen er selvfølgelig av og på, så for stereoanlegget så vil du nok ikke kunne få det til å sette på en cd. Men kaffetrakteren (klargjort kvelden før) kan enkelt skrus på - eller tv-en helt av for den saks skyld for å spare strøm.

Fjernkontroll av belysning er et opplagt bruksområde, og selvfølgelig ring-hytta-varm. Touch hytta varm burde det kanskje hett? Styringen kan også planlegges på forhånd samt ha ferdige programmer.

Men Belkin gir seg ikke der. En egen bevegelsessensor kan også tilkobles og overta styringen på egenhånd. Det være seg skru av lys når noen har forlatt rommet, eller motsatt skru det på når man kommer inn inngangsdøren.

Plattform

Og det mest interessante er kanskje at Belkin ser på dette som en plattform. Ideelt sett kunne man kanskje drømt om innbyggingsløsninger, men det snakkes uansett om en WeMo-styrt babymonitor, en garasjedøråpner og til og med en styrt dørlås. Det kinkige spørsmålet "Husket du å låse ytterdøren?" i bilen en time etter at man dro hjemmefra kan nå altså avklares på en skånsom måte.

Tilgjengelighet er sommeren dette året, men i første omgang kun i USA. Pris er 50 dollar for basestasjonen og 100 dollar for en pakke med stasjon og bevegelsessensor.

Du kan lese mer om WeMo hos Belkin her . Se en promovideo for WeMo nedenfor.

Via Belkin.

Enterprise