Flere bytter fra Apple til pc

Flere bytter fra Apple til pc

Apple sliter, men salget av Windows-pc-er går opp. - Uaktuelt å betale 500 dollar ekstra for en logo, sier Steve Ballmer.

Det er finanskrise. Og nå er det Windows-maskiner som gjelder. Salget av Apples maskinvare har falt 16 prosent siden februar 2008, og 10 prosent siden januar i år, ifølge tall fra NDP Group.

Samtidig har salget av Windows-maskiner økt 22 prosent mellom februar i år sammenlignet med i fjor, bemerker CIO.com-blogger Shane O’Neil. Riktignok vil Windows-maskinsalget også falle i år, men Apple ligger altså an til å falle vesentlig mer, spår bloggeren.

- Åpenbart handler det mye om forbrukerens pengeforbruk. Folk som sliter med Mac eller pc-valget kommer til å gå for pc, skriver han.

Anbefaler dvalemodus

I oktober uttalte Apple-topp Steve Jobs at Apples kunder mer trolig utsetter kjøpene i stedet for å gå for et billigere alternativ.

O’Neil tror ikke Apple har innsett alvoret i finanskrisen, og anbefaler selskapet å gå i dvale.

- Når tidene er magre, bør selskapet pakke sammen som et reisende karneval eller forsvinne som et baseball-lag om vinteren og ikke komme tilbake før alle er rike og glade igjen, er hans råd til Apple.

- Slik økonomien ser ut, vil kundene utsette Apple-kjøpet ut året. «Å kjøpe Mac» har blitt noe man gjør etter krisen, peker han på.

- 500 dollar for logo

Microsoft-topp Steve Ballmer har også nylig brummet mot Apples dristige prisnivå. Han brummer imidlertid noe mer høylydt og direkte:

- Apple har hatt fremgang, men nå tror jeg virkelig det har snudd. Verdens økonomiske tilstand hjelper. Å betale 500 dollar ekstra for en datamaskin i dette klimaet – for samme type maskinvare – å betale 500 dollar ekstra for å få en logo? For folk flest er nok ikke det like aktuelt lenger, sa han på en konferanse i forrige uke ifølge Techflash.

Les om:

Enterprise