Flere får Windows 7-beta

Flere får Windows 7-beta

Microsoft vil tydeligvis la Windows 7 gå gjennom grundig testing: Beta-perioden utvides igjen.

På grunn av den fortsatt store interessen for Windows 7 Betam, bestemte Microsoft seg helt på tampen av forrige uke for å utvide nedlastingsperioden, melder Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

- Fordi entusiasmen fortsetter å være såpas høy for Windows 7 beta og vi ikke vil at noen skal gå glipp av den, vil vi holde betanedlastingen åpen til og med 10. februar, skriver talsmann Brandon Leblanc i Windows 7-bloggen, til jubelrus fra bloggens lesere.

Uvisst om målet er nådd

Opprinnelig ville Microsoft maksimalt dele ut 2,5 millioner lisenser. Men etter serverkrasj på grunn av etterspørselsboom og påfølgende frustrerte brukere, valgte selskapet å la et ubegrenset antall brukere registrere lisenser og laste ned beta til 24. januar.

Også brukere som har vært ekstremt trege på avtrekkeren kan altså fortsatt sikre seg en kopi.

- Vi har nådd et punkt hvor vi har mer enn nok beta-testere. Så vi starter å planlegge slutten av tilgjengeliggjøringen av Windows 7 beta, skriver Leblanc i bloggen, uten å konkretisere med tall hvor stor etterspørselen har vært.

Taust fra Microsoft

En Microsoft-entusiast fra Technet har tidligere antydet at Microsofts joviale holdning i det å holde nedlastingsmulighetene vidt åpne kan tyde på at 2,5 millionerpunktet ikke er nådd.

Lørdag ville Microsoft ikke fortelle Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste om hvorvidt målet er nådd, og heller ei spesifisere konkret hvor mange kopier som er nedlastet.

- Jeg kan si at interessen i høy grad har overgår våre mål for tilbakemelding som vi håpet å sanke fra testere, kunne en talsperson fortelle per epost.

Medlemmer i Technet og Microsoft Developers Network kan uansett fortsette å laste ned betaen, selv etter 10. februar.

Les om:

Enterprise