Flere it-sjefer i ledelsen

Flere it-sjefer i ledelsen

Fire av ti norske it-sjefer sitter i toppledelsen. Det kan se ut som om makten øker.

En undersøkelse Synovate har gjort for Steria, blant rundt 200 it-sjefer i store norske virksomheter, viser at flere it-sjefer nå har fått plass ledergruppen i virksomheten de jobber i.

Dette mener Anders Lindgren i Steria er positivt.

– Dette kan være et tegn på at bedrifter blir stadig mer opptatt av å få maksimalt ut av it-investeringene. Fire av ti norske it-sjefer er i dag fast representert på øverste nivå i sin bedrift. Dette er en økning fra målingen vi gjorde i 2008. Faktisk har vi ikke sett så mange it-sjefer i toppledelsen på fem år, sier markedsdirektør Lindgren i en pressemelding.

LES OGSÅ: It-sjefen bestemmer

Ved forrige måling i 2008 var Norge det landet i Skandinavia med desidert færrest it-sjefer i toppledelsen. Nå er det derimot Sverige som er på sisteplass – så vidt. Hos våre naboer i øst har andelen it-sjefer i ledelsen sunket fra 47 prosent til 39 prosent på bare ett år. Flest mektigste it-sjefer er det Danmark som har – hele 55 prosent av dem sitter i toppledelsen i sin danske virksomhet, heter det videre i meldingen.

28 prosent av de norske it-sjefen svarer i undersøkelsen at de opplever ledelsen på sin arbeidsplass som svært villige til å investere i it som et strategisk virkemiddel, en økning på 4 prosent fra samme tid i fjor.

– De siste årene har teknologimodenheten vokst i mange norske bedrifter og organisasjoner. I dag oppfattes du som gammeldags dersom du som bedriftsleder hevder at it bare er et nødvendig onde. En god it-strategi kan faktisk gi et konkurransefortrinn, noe som nok kan komme ekstra godt med i nedgangstider, sier Anders Lindgren videre.

LES OGSÅ: - Gi mer makt til it-sjefen

Les om:

Enterprise