Flere norske bedrifter velger Google

Flere norske bedrifter velger Google

Microsoft og IBM slåss i samhandlingsmarkedet, mens Google tar kunder fra begge.

I midten av august slapp Gartner rapporten "Migrating off Notes/Domino e-mail may make sense in some circumstances". Her skriver Gartner at mange kommer til analytikerne med spørsmål om å migrere fra Lotus Notes og Domino til andre epost-systemer, som Microsoft Exchange.

Dette likte selvfølgelig ikke IBM og Ed Brill som er produktsjef for IBM Lotus, skriver i et blogginnlegg at tittelen på rapporten heller kunne vært "Migrating Off Notes/Domino Doesn't Make Sense in Most Circumstances".

Den norske Lotus--sjefen er enig.

- Vi tar også kunder fra Microsoft, sier Morten Meier i IBM Norge.

Mange går fra IBM.

Selskaper som Veidekke, Storebrand og Gjensidige har forlatt IBM og Lotus Notes til fordel for Microsoft og Outlook og Exchange, ifølge Microsoft selv.

Etter det Computerworld erfarer vurderer også storkunden Yara å dytte ut IBM og Notes til fordel for Microsoft. Ifølge kilder Computerworld har snakket med kan flere tusen Notes-brukere få Microsoft Outlook i gjødselsgiganten. Mye på grunn av at Yara i stor grad er en Microsoft-butikk og at det derfor vil være naturlig å gå over til Exchange og Outlook.

Den ferske it-direktøren i Yara, Bassim Haj, mener imidlertid det er for tidlig å konkludere.

- Vi er i ferd med å gjøre en grundig gjennomgang av hele it-systemet vårt, men det er for tidlig å si noe om hva utfallet blir. Kompleksiteten i dette er en veldig stor utfordring, og vi er nødt til å ha en grundig prosess. Jeg forventer at vi har en avklaring og konklusjon i løpet av noen måneder, sier Haj.

- Vil dere vurdere Google Apps?

- Personlig ser jeg store muligheter med Cloud Computing som Google Apps. Men for Yara vil det nok ta tid før konseptet er modent nok, sier Haj og legger til:

- På kort sikt vil det ikke bli vurdert. På lengre sikt vil vi imidlertid måtte dra nytte av denne fremragende teknologien og spennende konseptet.

Gikk til Google

Google har etter hvert fått flere store internasjonale selskaper på kundelisten for epost-tjenester - også nordiske kunder. Nylig byttet den svenske mediegiganten Bonnier ut Microsoft Exchange med Google Apps. Det samme gjorde Schibsted i mars i år - i sin svenske virksomhet.

- Erfaringene med Google er så langt gode, sier it-direktør Dag Wigum i Schibsted.

Han forteller at prøveprosjektet med skytjenester skal utvides. Men at dette ikke nødvendigvis påvirker klientvalget.

- Vi ser ingen bindinger i forhold til epostklient - vil man sitte i Outlook kan man gjøre det. Og vi kommer til å veksle mellom ulike løsninger i årene som kommer. Og jeg synes det er veldig bra at det har kommet alternativer - som Google, sier han.

- Hvordan ser du på å bytte leverandører i skyen?

- Det er ikke andre problemer enn at det er mye data. Men vi regner med at det kommer gode mekanismer som gjør dette enklere - det er jo i nye leverandørers interesse, sier Wigum.

Les mer på neste side!

Les om:

Enterprise