Flere nyheter om Windows Cloud

Flere nyheter om Windows Cloud

Ballmer lanserte først nyheten om det nye operativsystemet i Oslo. Her er flere detaljer.

Det var under utviklerkonferansen MSDN TechNet i Oslo på tirsdag, at Microsoft-sjef Steve Ballmer for første gang annonserte et kommende operativsystem for Cloud computing, under arbeidstittelen Windows Cloud. I går var han i London, og litt flere detaljer om operativsystemet datt ut.

LES OGSÅ: Nå kommer Windows Cloud

Operativsystemet er først og fremst myntet på utviklere som skriver programmer for internett, eller "Skyen", som Ballmer og flere kaller det.

Cloud computing er samlebetegnelse om databehandling som foregår på internett. Brukeren forholder seg til programmene gjennom en nettleser, mens prossessering skjer i et datasenter.

Computerworld Norge presenterer på fredag et eksklusivt intervju med Steve Ballmer i Oslo. I intervjuet snakker han ut om Cloud computing, deres nye operativsystem, krigen mot Google, Fasts nøkkelrolle og fremtiden for Microsoft. Les intervjuet i papiravisen og se hele videointervjuet på CWTV på fredag.

Operativsystemet, som skal annonseres under Microsoft Professional Developers Conference om seks uker, er et seperat prosjekt fra Windows 7, operativsystemet som etterfølger Vista, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Selskaper som Google og Salesforce.com har allerede omfavnet konseptet ved å levere programvare over internett, fordi det kutter kostnader og blir mindre vedlikehold for brukeren.

Inn i skyene

Microsoft har på sin side bygget sitt imperium på pc-basert programvare, men Ballmer har klart planer for hvordan selskapet skal gå inn i skyene. Det vil likevel fortsatt bli en plattform både av og på internett.

En av de nye tjenestene som Microsoft kommer til å levere, er muligheten for brukere til å gjøre lett redigering av Office-dokumenter på offentlige steder som en internett-kiosk, sier Ballmer til IDG News Service.

Online-komponenter for produkter som Sharepoint, Exchange og Microsofts crm-systemer blir også utviklet i disse dager, og inngår i en strategi som Microsoft kaller "Software plus services", der kjerneprogrammene er basert på online-funksjonalitet.

Microsoft møter særlig motstand fra Google, som leverer gratis, nettbaserte kontorapplikasjoner som Google Docs og Spreadsheets.

LES OGSÅ: Norge blir global søkelab

Les om:

Enterprise