Flere vraker Oracles Openoffice

Flere vraker Oracles Openoffice

Libreoffice vinner fram som alternativ til Oracles kontorpakke.

I april ga Oracle opp å tjene penger på Open Office. Denne uka ble det klart at åpen kildekodevarianten Libreoffice vinner terreng.

Novell inkluderer Libreoffice i sine virksomhetslisenser, og slår dermed følge med Ubuntu- og Fedora-distribusjonene av Linux, som også har vraket Oracle.

OpenOffice.org er et åpent kildekodeprosjekt som konkurrerer med noen av verktøyene i den kommersielle og langt mer omfattende verktøypakken Microsoft Office. Libreoffice ble startet som en grein av dette som et Open Document Foundation-prosjekt. Dette delte effektivt Openoffice.org-utviklermiljøet i to deler: De som var tro mot Sun og dermed Oracle, og de som er tro mot åpen kildekodefilosofien. Eller Open Office mot Libreoffice.

Tilgjengelig på jobben

Novell putter Libreoffice inn i noen av de Linux-løsningene de tilbyr det profesjonelle markedet. Dette innebærer smb-løsningen Open Workgroup Suite og Suse Linux Enterprise Desktop.

Les mer: En helt åpen diskusjon

- Novell satser sterkt på Libreoffice og har satt flere utviklere i gang med å tilpasse prosjektet, sier Carl Lindén, som er talsperson for Novell til Computerworlds nyhetstjeneste.

Til og fra i offentlig sektor

Novell har mange kunder som er i ferd med å bytte fra Openoffice til Libreoffice.

- Vi bytter til Libreoffice og får full brukerstøtte fra Novell, som vi allerede har brukerstøtteavtale med, forteller Kurt Grönsund, it-sjef i Åstorp Kommune i Sverige.

Delingen av utviklermiljøet i to stridende fronter var en av mange argumenter som gjorde at Asker Kommune i forrige uke ga opp Open Office og returnerte til Microsoft Office. Det gjenstår å se om samling rundt Libreoffice løser de andre problemene som følger denne verktøypakken.

Les mer: Asker flykter fra Open Office

Enterprise