Forbereder seg på apps-krig

Forbereder seg på apps-krig

Nettsideleverandøren Idium har opprettet en avdeling for å utvikle apps til bedriftsmarkedet.

Målet er å utvikle applikasjoner i store volum som skal gi nytteverdi for mellomstore norske bedrifter.

Vil etablere egne kontorer

- Mens konkurrentene kaster seg på spill- og underholdningsapper uten særlig nytteverdi, skal vi levere nyttige lavprisløsninger, slik at bedrifter får avkastning på sine backofficesystemer, sier Ole Norheim, leder for apps-satsningen i Idium.

Norheim fikk i august ansvar for å bygge opp Idiums storsatsning på mobile Apps for bedriftsmarkedet, og har planen klar for hvordan han skal utfordre konkurrentene.

- Ved å tilby løsninger som er modulbasert klarer vi å tilby høyt volum samtidig som vi kan holde kostnadene lavere enn konkurrentene våre. I tillegg vurderer vi å etablere egne kontorer i lavkostland for å sikre leveransekapasitet. All kundeservice skal imidlertid håndteres fra Norge, sier han.

Backoffice

En rekke norske bedrifter har investert tungt i backoffice-systemer, som CRM, ERP og ulike typer dokumenthåndteringssystemer. Det er slike systemer Idium vil ta utgangspunkt i når de skal levere løsninger.

- Det kan for eksempel være løsninger hvor vi integrerer ERP, CRM, salgssystemer, ekstranett, intranett og lignende i én enkelt applikasjon for nettbrett eller mobiltelefon. Verdiene av disse systemene kommer først til rette når man tilgjengeliggjør det for brukerne. For ansatte som er lite på kontoret oppleves ofte eksisterende løsninger som tungvinte og tidkrevende, mener Norheim.

Kunder på farten

Norheim tror den typiske kunden er bedrifter med ansatte som er mye utenfor kontoret og som har behov for relevant informasjon i en skreddersydd bedriftsapplikasjon. Det kan være rørleggere, konsulenter, selgere, elektrikere, vaskehjelper eller sikkerhetsvakter.

- Mobile Apps gjør arbeidsdagen for alle som er på farten mye enklere, samtidig som de ansatte oppleves som proffere og mer serviceinnstilte overfor kundene. Eksempelvis kan bestillinger settes i produksjon før selgeren har kommet ut døren, sier han.

- Ikke plagsomme

Administrerende direktør Henning Edwardsen forklarer at Idium fortløpende vurderer nye forretningsområder, men ser ikke konkurransesituasjonen som skremmende.

- Ingen konkurrenter er spesielt plagsomme. Mange faller fra, markedet er tøft både med hensyn på marginer og volum. Skal vi vinne markedsandeler må vi både være prisledende og innovative, sier han i en pressemelding.

I første halvår 2011 endte Idiums resultat på 750 000 norske kroner sammenlignet med 550 000 kroner i fjor.

Les om:

Enterprise