Første skriverserver for iOS

Første skriverserver for iOS

Trådløs utskrift fra iPhone og iPad mot nettverksskrivere.

Problemer med iPad og utskrifter? Her kommer den første skriverserveren for iOS.

Lantronix lanserer nå det de selv sier er verdens første iOS skriverserver for trådløs utskrift mot nettverkstilkoblede skrivere.

Enheten er selvkonfigurerende - ingen drivere trenger å lastes ned og det er innebygget støtte for et bredt spekter av mer enn 4000 eksisterende skrivere fra kjente produsenter.

Lantronix xPrintServer er på størrelsen med en iPhone, og gjør dermed lite ut av seg. Serveren knytter seg opp mot den innebygde støtten for utskrifter i iOS, og er altså dermed tilgjengelig via den vanlige Skriv ut-funksjonen på en iPad eller iPhone. Ingen spesielle apper er nødvendige. Alle nyere iOS-enheter med iOS 4.2 eller nyere er støttet.

xPrintServer støtter nettverkstilkoblede skrivere - enten via Ethernet eller wlan - med protokoller JetDirect/AppSocket, LPD eller IPP. Per dags dato er det ikke støtte for usb-tilkoblede skrivere.

Løsningen er i utgangspunktet tenkt som en kontorløsning, men det er fullt ut mulig å finne egnede rimelige skrivere med wlan-funksjonalitet. Lantronix anbefaler én xPrintServer per 7-10 skrivere per subnett.

Lantronix planlegger å levere serveren i januar neste år. Forventet pris i USA er 150 dollar, omtrent 890 kroner etter dagens kurs. Det er mulig å forhåndsbestille i dag.

Du kan lese mer om - samt bestille - xPrintServer hos Lantronix her . Se en promo-video nedenfor.

Via Lantronix

Les om:

Enterprise