Fortsatt milliardvekst for Telenor

Fortsatt milliardvekst for Telenor

Vokser i Asia, men Baksaas varsler nye kostnadskutt i Norden.

I fjerde kvartal 2010 kan Telenor vise til en omsetning på 24,9 milliarder kroner, en organisk vekst på åtte prosent. Driftsresultatet (EBITDA) er 7,2 milliarder kroner, noe som gir en EBITDA-marginen på hele 29 prosent.

- Telenor bekrefter posisjonen som et av Europas raskest voksende telekomselskaper, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor.

Antall abonnement i Telenors konsoliderte mobilvirksomheter økte med nærmere åtte millioner i fjerde kvartal, og med 23 millioner for hele 2010.

- De etablerte virksomhetene i Asia hadde 13 prosent organisk inntektsvekst i fjerde kvartal, og oppnådde en kontantstrøm på over 10 milliarder kroner, sier Baksaas.

Mer kostnadskutt i Norden

Selskapet betegner resultatene i Norden og Sentral- og Øst-Europa som tilfredsstillende.

- Imidlertid krever den økte konkurransen i noen av markedene mer innovative tilnærminger til markedene og ytterligere kostnadsreduserende tiltak, sier Baksaas videre.

Selskapet er også i ferd med å nå målene i effektiviseringsprogrammet som ble etablert i fjor.

Mer trøbbel i Russland

I januar godkjente styret i russiske Vimpelcom overtagelsen av egyptiske Wind Telecom, og Vimpelcom vil avholde en generalforsamling for å godkjenne utstedelsen nye aksjer i forbindelse med transaksjonen.

I desember ytret Telenor sin motstand mot emisjonen fordi Telenor mener avtalen verken er strategisk eller finansielt riktig for Vimpelcoms aksjonærer.

- På dette tidspunktet mener vi det er avgjørende at Vimpelcom fokuserer på å gjenvinne momentet i det russiske markedet. Telenor reiste en voldgiftssak mot Vimpelcom og Altimo 28. januar for å sikre Telenors forkjøpsrett og for å unngå utvanning i tilfelle transaksjonen blir fullført, sier Baksaas i meldingen.

Les om:

Enterprise