Fortsatt store minustall i Birdstep

Fortsatt store minustall i Birdstep

Birdstep har fortsatt et underskudd på nær to tredeler av omsetningen.

Birdstep presenterte i dag enda en runde med kvartalstall som kunne tatt knekken på mange andre virksomheter. Store tap og marginal økning av omsetningen. Men Birdstep har investorer bak seg som fortsatt tror at selskapets teknologi en gang skal gjøre det helt store.

- I tiden fremover vil kun markedslederne være i stand til å kunne tilby de komplette produktporteføljene som de største kundene krever. 2007 vil derfor bli det store konsolideringsåret. Birdstep har så langt i år kjøpt Aramova og Segco Software Med dem er Birdstep blitt den ledende tilbyderen av sikre trådløse mobilitetsløsninger til operatører, utstyrsleverandører og bedriftsmarkedet, sier toppsjefen Petri Markkanen i en børsmelding.

FØLG MED RESULTATENE I IT-BRANSJEN

Ingen endring

Birdsteps konsoliderte inntekter i første kvartal 2007 var 12,8 millioner kroner, sammenliknet med 11,4 millioner kroner i første kvartal 2006. Dette tilsvarer en vekst på 12 prosent. EBITA ble forbedret med 15 prosent til 7,4 millioner kroner i minus i første kvartal 2007, fra minus 8,7 millioner kroner i samme periode i fjor.

Driftsresultatet ble minus 8,3 millioner kroner, omtrent likt med fjorårets minus på 8,7 millioner kroner.

Men til tross for de elendige tallene tviholder selskapet ved visjonen om en lysende fremtid. Det er mobile ip-tjenester som skal hjelpe Birdstep opp på vingene.

- Vi har investert tungt for å bli den ledende aktøren når industrien når massemarkedsstadiet. Vår nye trådløsportefølje under merkenavnet EasyConnect er lansert og operativ hos våre viktigste kunder. I tillegg har vi allerede, etter kun å ha brukt 1,5 millioner kroner, fått et Mobile Voice-over IP-produkt i VoiceRoaming AS klart for kommersielle tester, sier Petri Markkanen.

Et lite lyspunkt er Birdsteps inntekter innen trådløs-området, som økte med 36 prosent til 9,2 millioner kroner i første kvartal, sammenliknet med 6,8 millioner kroner i første kvartal 2006.

LES OGSÅ: Birdstep på handletur

Les om:

Enterprise