Fraråder pc-er med under 2GB minne

Fraråder pc-er med under 2GB minne

Acer vil ikke delta i billig-bærbar-krigen. De billigste bærbare som selges har nemlig altfor lite minne.

Salgssjef i Acer, Egil Kvamme, fraråder alle pc-kunder å så mye som tenke på å anskaffe seg en Vista-pc med mindre enn 2 GB minne.

- Vi har fått masse kritikk fra våre kunder på at pc-ene de har kjøpt med 1 GB minne og Vista oppleves som tregere enn den gamle Windows XP-pc-en de skulle erstatte, sier Kvamme til PC World Norge.

En oppgradering til 2 GB minne mener Kvamme gjør mirakler for ytelsen. På bakgrunn av kritikken fra misfornmøyde kunder som har kjøpt pc-er med for lite minne har Acer Norge ifølge Kvamme sluttet å markedsføre pc-er med mindre enn 2 GB minne.
- Vi har ingen konsumentmodell i salg i detaljhandelen som har under 2 GB minne, sier han.

LES OGSÅ: Acer misfornøyd med Vista

Minne koster, og Acer velger dermed indirekte å stå utenfor 4-5000-kroners kappløpet.
- Mer minne gjør at du ikke finner oss blant 4.990-tilbudene. Våre tilbud starter på 5.990. Og da med 2 GB minne, sier kvamme. Han er imidlertid i tvil om hvor mange pc-er som reelt sett blir solgt i den prisklassen.

- Dette er kampanjer som hovedsaklig de store kjedene kjører, men undersøkelser viser jo at kundene blir lurt, for når de kommer til butikken så er jo de billige pc-ene ikke inne på lager engang, sier Kvamme.

De mest populære bærbare pc-ene fra Acer er modeller med 15-tommers og 17-tommers skjerm til 7000 kroner.

- Hva sier du til de leverandørene som selger pc-er med 0,5 GB minne og Vista?

- De vet ikke hva de driver med. De kan umulig ha prøvd pc-en selv, og de må ignorere de tilbakemeldingene de får fra kundeservice, mener Kvamme.

Les om:

Enterprise