Fremgang på alle fronter for Microsoft

Fremgang på alle fronter for Microsoft

Sterkt salg av både nye og gamle produkter ga Microsoft det beste førstekvartalet på sju år.

Microsofts omsetning i første kvartal endte på 13,76 milliarder dollar, rundt 75 milliarder kroner, en økning på 27 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Driftsresultatet endte på 4,29 milliarder dollar, 23 prosent mer enn i fjor, noe som gir selskapet en driftsmargin på imponerende 32,5 prosent.

Sterke vekst i både klient, forretning, online, server og verktøy-avdelingene bidro til det positive kvartalsresultatet, og Microsoft mener både Vista-salget samt etterspørsel av Office, Windows Server og SQL Server var høyere enn forventet.

Xbox 360-spillet Halo3 bidro med 170 millioner dollar i kassen første dag det ble lagt ut for salg, og ble det bestselgende dataspillet i historien etter bare halvannen uke i salg, ifølge selskapet.

LES OGSÅ: Salgsrekord for Halo3

Microsofts finansdirektør Chris Liddell hever nå forventningene til inntjeningen for resten av regnskapsåret. Han tror også bedriftskundene vil omfavne Vista i nær fremtid. Selv om mange har lisenser som omfatter Vista-oppgradering, venter mange til Service Pack 1 med å oppgradere, som trolig kommer i første kvartal 2008.

- Det er fortsatt tidlig for Vista i bedriftsmarkedet, sier Liddell til Computerworlds nyhetstjeneste.

Tross 25 prosent vekst, er Online Services avdelingen som har mest å gå. Søk og annonse-tjenestene forventes å vokse langt sterkere fremover.

- Veksten er akseptabel, men ikke skyhøy. Vi vil gjerne se en sterkere vekst på online, mener Liddell.

Les om:

Enterprise