Full forvirring om Office til iPad

Full forvirring om Office til iPad

Amerikansk avis hevder Office snart er klar for iPad, men Microsoft benekter. På en måte.

Den amerikanske iPad-avisen The Daily publiserte denne uken et bilde som påstås å vise Microsoft Office for iPad.

Ryktene om at Microsofts kontorprogramer finner veien til Apples nettbrett har gått lenge, men på tirsdag hevdet altså The Daily at lanseringen bare er uker unna.

Saken spredte seg raskt, men så kom Microsoft med brannslokkingen. Selskapet avviste nemlig imidlertid opplysningene fra The Daily, men noe vagt, kan man vel trygt si.

- Det er feil

- Artikkelen i The Daily er basert på feilaktige rykter og spekulasjoner. Vi har ingen ytterligere kommentarer, sa en talsperson for Microsoft til The New York Times.

Talspersonen til Microsoft hevdet samtidig at bildene fra The Daily ikke var Microsofts programvare.

En fullstendig benektelse kom de altså ikke med, og på en Twitter-konto som hører til Microsofts kommunikasjonsavdeling ble det senere skrevet at "sannheten om iPad-utgaven av Office vil være klart i løpet av de neste par ukene", skriver danske PC World.

- Nei, det er ikke feil

The Daily holder samtidig fast på sitt og sier at historien kommer fra en Microsoft-medarbeider som har demonstrert appen for avisen.

- Startskjermen er kanskje ikke ekte, men det var selve appen. Vi ble fortalt at den var ferdig og at den ble testet internt, forteller Peter Ha, teknologiredaktør i The Daily.

iPad vs. Windows 8

For iPad-brukere spesielt i bedrifter ville en offisiell Office-pakke vært gode nyheter.

Men Microsoft har på sin side gode grunner for å ikke lansere programpakken på Apples plattform, ettersom de nå satser stort på den kommende mobile versjonen av Windows 8.

Apple-konkurrenten har til gjengjeld lansert en rekke apper for iOS, deriblant Lync, OneNote, SkyDrive og Windows Live Messenger.

Hva tror du Microsoft kommer til å gjøre?

Enterprise