Går sammen om virtualisering

Går sammen om virtualisering

Dell, Vmware og Cisco samarbeider om flyttbare virtuelle servere og andre pakkeløsninger.

En ny løsning fra Cisco, Dell og EMC-datteren Vmware skal løsrive virtuelle servere fra maskinvaren. Tanken bak systemet, som ble lansert på messen Cisco Networkers 2009 i Barcelona i går, er at du altså skal kunne flytte virtuelle servere til ulike serverparker, også til servere som står andre steder, skriver Finansavisen.

På siden

At Cisco velger Dell, betyr samtidig at HP og IBM havner på sidelinjen.

- Dell var et av få selskaper som kunne levere bredden av løsninger vi ønsket, sier Ciscos direktør for virtualisering og serverløsninger, Dante Malagrino, ifølge Finansavisen, og legger til at selskapet ønsket å samarbeide med et selskap som deler Ciscos syn på fremtidens datarom.

- Bra for kundene

I tillegg til flyttbare virtuelle servere, vil Cisco og Dell samle lokalnett (LAN), lagringsnett (SAN) og serverklustermiljøer via et 10 Gb ethernet-opplegg som støtter protokoller som Fibre channel, Fibre Channel over Ethernet og ISCSI, ifølge itnews.com.au.

Samarbeidet er en videreføring av et allerede eksisterende kompaniskap mellom de to. Dells sjef for lagring i EMEA, Robin Kuepers, tror partnerskapet gjør at Cisco og Dell står bedre rustet til å hjelpe kunder med å bygge datasentre med virtualisering.

- Dell blir i stadig økende grad en parter for kunder innen datasentre, og disse bedriftene vil ha et enkelt kontaktpunkt for sin leveranse, sier han.

Les om:

Enterprise