Gartner spår dystre utsikter for Windows Phone 7

Gartner spår dystre utsikter for Windows Phone 7

- Tror Microsofts nysatsing på mobilmarkedet kommer til å mislykkes på sikt.

Markedsanalyseselskapet Gartner oppgir i en studie at Microsoft kun kommer til å få liten fremgang med sin nysatsing på mobiloperativsystemfronten, Windows Phone 7.

LES OGSÅ:

- Windows Phone 7 blir like utbredt som iPhone

I det første året forutsier Gartner at Microsoft kommer til å vokse fra 4,7 prosent markedsandel på markedet for smarttelefoner i 2010 til 5,2 prosent i 2011, skriver Informationweek.

- Symbian tar teten

Frem til 2014 tror Gartner at Microsofts markedsandeler kommer til å synke til 3,9 prosent av det totale markedet for smarttelefoner. Gartner tror at Nokias mobiloperativsystem Symbian kommer til å være markedsleder i 2014 med en markedsandel på 30,2 prosent.

Googles Android kommer i følge Gartners analyse til å havne rett bak Symbian, med en markedsandel på 29,6 prosent i 2014. I dag har Android en markedsandel på 17,7 prosent på smarttelefonmarkedet.

Ballmer er optimist

I et intervju med Wall Street Journal som ble publisert på tirsdag, viste Microsofts administrerende direktør, Steve Ballmer, stor optimisme før utgivelsen av Windows Phone 7. Han mener at mobilmarkedet kan forandre seg raskt, og refererte til Googles fremgang med Android.

– Det faktum at alt skjer så fort, viser at det finnes stor dynamikk i mobiltelefonbransjen. Jeg tror at denne dynamikken finnes der fremdeles, sier Steve Ballmer til Wall Street Journal.

LES OGSÅ:

Windows Phone 7 snart norgesaktuell

Windows Phone 7 blir offisielt lansert 11. oktober. Smarttelefoner utrustet med Microsofts nye mobiloperativsystem kommer sannsynligvis i salg i løpet av november.

Les om:

Enterprise