Gates og Jobs på samme scene

Gates og Jobs på samme scene

Ikke siden 1984 sto disse to på samme scene. Nå snakket de en time. Se bildene og video.

Nå har Microsofts Bill Gates og Apples Steve Jobs endelig delt scenen igjen. Under All Things Digital-konferansen i Carlsbad, California, stilte de to it-legendene til et timelangt intervju med dataskribentene Walt Mossberg og Kara Swisher.

LES OGSÅ: Se Bill Gates på WinHec

Selv om mange nok hadde håpet at de to legendene ville hilse hverandre med ”Hello, I’m a pc” og ”..and I’m a Mac”, startet det hele litt mer seriøst enn som så, men i løpet av intervjuet kommenterte de to de kjente Mac-reklamene.

- Når jeg ser reklamene, må jeg innrømme at jeg liker pc-karen best, var Kara Swishers kommentar rundt reklamene.

Hvorpå Apple-sjef Steve Jobs svarte at - Ja, han er fantastisk. Du vet, poenget med reklamene er ikke å være slemme, men at de to skal like hverandre. Pc-karen er flott, han har et godt hjerte. Det er han som får alt til å fungere.

Bill Gates kunne ikke annet enn å smile å si takk. Den joviale stemningen fortsatte gjennom hele intervjuet, selv om det så klart kom noen stikk nå og da.

Som når Walt Mossberg nevnte at Microsoft var en av Apples største kunder i tiden under utviklingen av spillkonsollen Xbox 360. Utviklingen av konsollen og programvaren ble nemlig til stor del gjort ved hjelp av programvare og maskiner fra Apple.

- Og vi skrøt ikke en gang av det i reklamene våre, la Steve Jobs til.

Ipod og Zune

De to diskuterte også Ipod og Zune. Ifølge Steve Jobs kan Apple takke de store japanske teknologiselskapene for Ipod-suksessen. Deres mp3-spillere var nemlig svært gode, men de manglet god programvare. Og det er nettopp det Jobs mener at Apple gjør best. Det er programvaren som gjør Ipod så bra, ikke innpakningen, selv om han også la til at det hjelper at den ser så pen ut.

- De asiatiske produsentene hadde flotte produkter, men de klarte ikke å utvikle passende programvare. For det er nettopp det Ipod er, programvare. Vel å merke i en nydelig boks, men det er fortsatt programvaren som gjør produktet. Det samme gjelder Mac, som er OS X. Og vi håper at det samme vil gjelde for Iphone, som er den beste Ipod-en vi noen gang har laget, forklarte Jobs.

Steve Jobs understreket også at Apple ser på seg selv som et programvareselskap, noe det er få igjen av, men innrømmet samtidig at de ikke har noen forhåpninger om å ta over pc-markedet, eller oppnå 80 prosent markedsandel.

- Pc leder an, både på hjemmemarkedet og bedriftsmarkedet, og har en mye større andel. Når det gjelder mp3-spillere er det helt motsatt. Men Microsoft prøver å gjøre noe med det, sa Bill Gates.

I løpet av intervjuet ble det også diskutert fremtiden for pc og Mac, og hvorvidt de to selskapene er dinosaurer i en tidsalder hvor funksjoner og programmer sentraliseres i større og større grad. De to varr enige i at mange funksjoner og klientprogrammer flyttes til nettet, men tror likevel at dagens system vil bestå.

Selv om det meste av tiden gikk med til diskusjoner mellom de to sjefene, ble det også tid til å ta en del spørsmål fra et nysgjerrig publikum. De kan du se ved å ta en titt på D-konferansens nettside. Der ligger hele det timelange intervjuet, som er delt opp i syv deler.

D-konferansen på nett.

LES OGSÅ: Jobs og Gates deler scene

Les om:

Enterprise