Gates misfornøyd med XP

Gates misfornøyd med XP

Bill Gates klaget i en intern epost at grensesnittet i og rundt Windows er ikke brukervennlig.

Windows er kanskje verdens mest omtalte programvare. Mange elsker det og mange hater det. Gjennom årene har Microsofts dominante posisjon på operativsystemer tvunget nærmest alle pc-brukere å forholde seg til selskapets produkter. Men til og med Microsofts grunder Bill Gates har hatt problemer med hvordan Windows oppfører seg.

I en fyldig epost fra 2003, som nå har lekket ut, skriver Gates at han er svært misfornøyd med enkelte deler av Windows XP.

- Jeg er ganske misfornøyd med hvordan Windows-brukergrensesnittet har gått nedover, og at programgruppene ikke styrer temaer rundt grensesnitt, skriver han.

Treg og ubrukelig

Eposten ble sendt 15. januar 2003 til utviklingssjefen for Windows, Jim Allchin. Gates oppsummerer en rekke punkter som plager ham i XP-systemet, blant annet med oppdateringer gjennom Microsofts webtjenester.

"La meg gi noen eksempler av mine opplevelser i går. Jeg bestemte meg å laste ned (Moviemaker) og kjøpe Digital Plus..... så jeg gikk til Microsoft.com. Der er tjenesten for nedlasting. De første fem gangene jeg forsøkte ble jeg kastet ut før nedlastingen var ferdig. Da tok det åtte sekunder før jeg kom opp igjen. Denne siden er så treg at det er ubrukelig", starter den lange eposten.

Totalt kaos

Gates beskriver hvordan han gang på gang prøver å tilpasse XP-en sin, og like mange ganger roter seg bort i uoversiktlig grensesnitt og tjenester som ikke fungerer som de skal.

"Denne gangen får jeg en dialogboks med "Open" og " Save". Ingen instrukser på hva jeg skal gjøre. Jeg har ingen anelse hva jeg skal velge. Nedlastingen går fort, og det tar 7 minutter. Nå tror jeg at Moviemaker er installert. Jeg går til 'add/remove programs' for å sikre meg at programmer er installert. Men det er ikke der", fortsetter han.

Litt lenger ned i epost konkluderer Gates:

- Dette er totalt kaos (What an absolute mess.)

LES OGSÅ: Bill Gates' mest minneverdige øyeblikk

Utskrift

Eposten står i sin helhet i Todd Bishop's Microsoft Blog (se lenke under). Ifølge Bishop er den autentisk. Han skal ha vist en utskrift til Gates etter et intervju. Gates svarte:

- Det finnes ikke en eneste dag jeg ikke sender ut eposter som den du har der. Det er en del av jobben min.

Les hele eposten på Todd Bishop's Microsoft Blog .

Les om:

Enterprise