Gigaoppdatering fra Microsoft

Gigaoppdatering fra Microsoft

Sett av tid neste tirsdag. Du får hendene fulle med Microsofts nyeste oppdatering.

Systemadministratorer verden over går en travel tirsdag i møte, da Microsoft slipper en pakke med hele elleve sikkerhetsoppdateringer til sine produkter. Det melder Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

I et notat kommer det fram at oppdateringene vil fikse kritiske sikkerhetshull i Excell, Windows Active Directory, Internet Explorer og Microsoft Host Integration Server

Sikkerhetshullet i Windows Active Directory gjelder kun Windows 2000 Server. Excell-hullet gjelder både Windows- og Mac-versjonene av programmet.

LES OGSÅ: Hacker kaprer webkamera

I tillegg til disse kritiske oppdateringene, vil det bli sluppet seks oppdateringer for Windows som klassifiseres som "viktige". Det kommer også en "moderat" oppdatering for Office.

Det blir altså mye å gjøre til uka, men Microsoft håper at ting vil gå mer smurt fremover enn det har gjort tidligere. De lanserer nemlig to nye initiativ: Microsoft Active Protection Program (MAPP) og Exploitability Index.

MAPP går ut på at Microsoft avslører programfeil til sikkerhetsfirmaer før oppdateringer slippes. Dette skal gjøre det enklere for sikkerhetsfirmaene å sikre kundene mot angrep.

LES OGSÅ: Tabbe-oppdatering fra Microsoft

Exploitability Index skal gjøre det enklere for brukerne å forstå hvilke oppdateringer som er viktige å installere. Tjenesten vil bli å finne på Microsofts nettsider, og skal beskrive hva slags funksjon de ulike oppdateringene har.

Les om:

Enterprise