Gode norske tall fra Telenor

Gode norske tall fra Telenor

Telenor i Norge og Grameenphone i Bangladesh leverer varene i første kvartal.

Telenor økte omsetningen med med 1,6 milliarder kroner i første kvartal, til 24,8 milliarder. Abonnementsvekst i Asia ga klingende mynt i kassa. Bare i Bangladesh fikk Telenor 63.000 nye abonnenter, og Grameenphone økte omsetningen med 400 millioner kroner.

De mye omtalte kostnadskuttene har også gitt resultater.

- Vi har lykkes med å redusere investeringer og kostnader, noe som har resultert i en sterk kontantstrømsmargin i et utfordrende forretningsklima, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i en pressemelding.

Norsk vekst

Her til lands bidro kjøpene av IS Partner og Datametrix til omsetningsvekst. En svak norsk krone ga også en pen valutagevinst. Telenor kapret forøvrig 27.000 nye kunder på mobilt bredbånd i løpet av ett år, og har nå 186.000 kunder. Selskapet beholder sin markedsandel i Norge på 54 prosent for mobiltelefoni.

Til tross for et usikkert marked, beholder Telenor troen på et stabilt 2009.

- Forretningsomgivelsene fortsetter å være turbulente, og vi opplever at det nå også påvirker telekom-sektoren i noen grad, spesielt innen internasjonal trafikk. Vi forventer at de makroøkonomiske trendene fortsetter, og er derfor svært fokusert på å skalere våre aktiviteter i samsvar med dette. Vi opprettholder våre utsikter for 2009, sier Baksaas.

Telenor

Tall i milliarder kroner

Q1 2009

Q1 2008

Omsetning

24,8

23,2

Driftsresultat (ebitda)

7,8

7,1

Resultat før skatt

3,2

6,3

Les om:

Enterprise