Gode nyheter fra Gartner-nissene

Gode nyheter fra Gartner-nissene

It-direktører får en sentral rolle i bedriftens strategi etter finanskrisen.

62 prosent av alle administrerende direktører erkjenner at it-baserte endringer vil være et nøkkelelement i kjølvannet av finanskrisen, skriver analysehuset Gartner i en rapport. Bare 13 prosent er uenige i påstanden.

Innledende undersøkelser viser også at 42 prosent av forretningsledere, hvorav 81 prosent administrerende direktører, allerede tenker mer på vekst enn kostnadskutt. De spurte leder bedrifter med en omsetning på over én milliard dollar, som befinner seg i USA og Storbritannia. Gartner har i nettundersøkelsen styrt unna bedrifter som selger it-tjenester og offentlig sektor.

Gisp

- Forretningsledere gisper etter vekst etter at de har holdt pusten i lang tid. Det er viktig at it-sjefen ser gjennom forretningsledernes endringer i taktiske forretningsprioriteter og nye forventninger til hvordan it kan hjelpe når økonomien snur. It-sjefen er i en god posisjon til å ta en slik samtale nå, sier forskningsdirektør i Gartner, Mark Raskino.

Mens kostnadskutt for å takle finanskrisen var på topp av toppsjefens prioriteringer i fjor, sier 71 prosent at de nå vil fokusere på å komme seg tilbake til omsetningsvekst. 29 prosent ser det som sitt primærfokus.

På it-budsjettsiden vil 43 prosent øke investeringene, 45 prosent holde det på dagens nivå, mens 13 prosent vil senke ambisjonene. Gartners råd er å stå på barrierene om noen skulle prøve å skvise investeringsbudsjettet innen it.

Kundene viktig

I tillegg vil toppdirektørene neste år jobbe med kundeforhold. 85 prosent av respondentene har som topprioritet å gjenvinne og styrke sin eksisterende kundebase.

- It-ledere bør foreslå nye måter for å bruke teknologi til å følge opp eksisterende og nye kunder, sier Raskino.

Han legger til at it-sjefen må forvente en reprioritering av enkelte it-prosjekter mot midten av 2010. I tillegg bør it-sjefen ha ideer for nye teknologiområder som kan produsere strategisk forretningsverdi.

- Nå er tiden inne for it-sjefene og deres team å hjelpe økonomisk oppgang og gi et stort bidrag til fremtidig velvære i bedriften, sier Raskino.

Les om:

Enterprise