Gode odds for Windows 8 i oktober

Gode odds for Windows 8 i oktober

Så tydelig som det kan sies uten å bekrefte det, er oktober verdt å vente på for Windows-fans.

At det kommer en beta-utgave av Windows 8 i februar, har vært kjent en stund. Under CES i Las Vegas ble rykteflommen om når den endelige versjonen lanseres dempet av Microsoft-nære kilder som aktivt ikke ville avkrefte at oktober er mest sannsynlig. Lanseringen ble dermed ikke bekreftet formelt, og PC World US oppsummerer at oktober er mest sannsynlig som lanseringsdato.

Hvert tredje år

Det er særlig en kommentar fra Janelle Poole, PR-direktør for Windows Business Group, som er utlagt som nøkkelinformasjon. Under en demonstrasjon av en tidligversjon av Windows 8 påpekte hun at Windows kommer med en ny versjon hvert tredje år. I oktober i år er det tre år siden Windows 7 ble lansert, så det er en nyttig pekepinn.

Poole la til at de ikke har diskutert en spesifikk dato, og heller har konsentrert seg om milepæler. Den neste milepælen er at den første offentlige betaen skal komme i slutten av februar. Foreløpig har det bare vært en tidlig alfa-utgave beregnet på applikasjonsutviklere som har bidratt til summingen.

Det er kjent at Windows 8 vil ha det samme flis-baserte Metro-grensesnittet som brukes i Windows Phone, med Aero-grensesnittet fra eldre Windows i reserve. Berøringskontroll er sentralt, noe som vil gjøre at ikke alle Windows 7-applikasjoner vil kunne brukes på fingerspissen sånn helt uten videre. Med tastatur og mus vil de fungere fullt ut.

En ARM-lengdes nærhet

Sikkerhet, mobilitet og støtte for ARM-prosessorer skal gjøre Windows 8 fristende for bedrifter.

Noen røster er ikke nødvendigvis enig i at Microsoft bør ha denne oppdateringen ute i år. Prosessordesignerne i ARM ber giganten bruke den tida de trenger for å få Windows 8 best mulig. ARM står bak mobilprosessorene i det store gross av mobile enheter, og Microsoft har lovet en egen versjon av Windows 8 for dem. Det henger sammen med at selskapet vil ha en dominant rolle i de små mobile klientene også.

For ARM er det snakk om å skaffe erfaring for å gå inn i klient og server-markedet der Microsoft har sterk dominans. Da kan de ikke utsettes for en «Vista-versjon» av Windows – ser bra ut med masse nyttige funksjoner, men kjører i vei dårligere enn en maurflokk i sirup.

Les om:

Enterprise