Gode resultater for Elkjøp

Gode resultater for Elkjøp

Detaljhandelkonsernet leverer solide halvårsresultater.

Elkjøp, et av Nordens største innen forbrukerelektronikk, har lagt frem halvårsresultat for perioden 1. mail til 30. november 2013.

Totalmomsetningen ble i første halvår av regnskapsåret 2013/14 13,3 milliarder kroner, tilsvarende en vekst på 7,5 prosent mot samme periode i fjor. Resultatet endte på 423 millioner kroner.

En godt fornøyd konsernsjef i Elkjøp Northern Europe, Jaan Ivar Semlitsch, sier at veksten konsernet har opplevd de siste to-tre årene er sterkere enn markedet generelt, men at den nå har stabilisert seg.

- Vi har også dette halvåret en stabil, god salgsvekst i alle nordiske marked. I et flatt marked betyr vår økning at vi fortsetter å ta markedsandeler og at kundene dermed fortsetter å velge å handle hos Elkjøp. Det er en utvikling vi er meget godt fornøyd med, sier Semlitsch i en pressemelding.

Økt kundetilfredshet

Semlitsch tillegger veksten til en rekke tiltak konsernet har gjort for å øke kundetilfredsheten i sine salgskanaler, blant annet kundetilfredshetsmålingen «Happy or Not».

- Elkjøp lever av fornøyde kunder. Disse målingene sikrer at vi utvikler oss i riktig retning, med stadig flere fornøyde kunder, påpeker Semlitsch.

Konkurransen i denne sektoren er riktognok temmelig hard for tiden, spesielt i Norge, Sverige og Danmark, og det er ikke noen hemmelighet at butikkhandel og tradisjonelle teknologikanaler sliter med å holde tritt mot både nett og endringer i markedet.

Likevel, og muligens oppmuntret av sterk vekst, fortsetter Elkjøp å rulle ut nye satsninger i Norden, og et utvdiet utvalg av tjenester under navnet «Know How».

Elkjøp har i dag detaljhandel i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Færøyene, Tsjekkia og Slovakia - totalt 285 varehus som alle i hovedsak får sin varefosrkyning fra egen distribusjonsvirksomhet med sentrallager i Jönköping i Sverige.

Konsernet har omlag 9200 ansatte, og er eid av Dixons Retail.

Les om:

Enterprise