Godkjent for Noark 5

Godkjent for Noark 5

Public 360 fra Software Innovation er nå blitt offisielt godkjent som Noark 5-løsning.

Riksarkivet har gitt dokumenthåndteringsløsningen Public 360 fra Software Innovation (SI) endelig godkjenning som komplett Noark 5 sak og arkivløsning, det etter å ha hatt midlertidig godkjenning i flere år.

- Digitale sak- og arkivløsninger som oppfyller krav slik som i Riksarkivets Noark 5-standard eller Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) sin Earkiv-standard, gjør at virksomheter kan tilgjengeliggjøre offentlig informasjon for publikum på en sikker måte, i fremtiden også gjennom skytjenester, sier Knut-Erik Gudim, produktsjef for 360 hos Software Innovation.

Riksrevisjonen påpekte i 2010 at situasjonen for bevaring av dokumentasjon i kommunal sektor er kritisk og at elektroniske systemer ikke er laget med tanke på avlevering og sikring av data for fremtiden. Det er også viktig for statens store digitaliseringsplaner.

- Enkel tilgang til riktig informasjon er et viktig element i å forbedre og forenkle offentlig sektor for publikum og næringsliv, sier Gudim og fortsetter:

- Nasjonalt og internasjonalt skjer det en spennende utvikling på arkivområdet og Software Innovation er aktive i flere land. I Norge er en endelig godkjenning av Public 360 som Noark 5-løsning en viktig milepæl for oss, avslutter han.

Godkjenningen og Software Innovations egenerklæring er lagt ut på Riksarkivets nettsider, og kan leses her .

Les om:

Enterprise