- Google åpner forretningsbutikk

- Google åpner forretningsbutikk

Egen App Store for bedriftsmarkedet i mars, ifølge rykter.

Fra mars skal bedrifter kunne kjøpe tredjeparts forretningsapplikasjoner tilpasset Google Apps via en egen nettbutikk, sier ryktebørsen i USA. Det er Wall Street Journal som viderebringer nyheten fra anonyme kilder.

Planen er at Google i mars åpner en nettbutikk som på sett og vis blir et slags nettbasert Android Market, bare for Google Apps og andre forretningsrettede tjenester. Android Market-modellen innebærer at Google lager en portal der du kan kjøpe tilleggsapplikasjonene og der Google i etterkant fordeler profitt via en gitt fordelingsnøkkel.

Googles talskvinne ønsker ikke å kommentere disse spesifikke opplysningene, men peker på at Google allerede har et nettsted som heter Solution Marketplace, hvor selskapet lister opp applikasjoner og tjenester rettet mot bedriftsmarkedet fra tredjepart. Men dette nettstedet mangler kjøpsmuligheter, så interesserte parter må eventuelt besøke de aktuelle bedriftenes nettsteder eller ringe dem på telefonen for å få gjennomført kjøp.

- Google Solution Marketplace er en informasjonskilde og en portal for kunder som vil komme i kontakt med tredjepart, forklarer talskvinnen.

En naturlig videreføring i evolusjonen av den nåværende markedsplassen er å få på plass en ehandels-løsning, slik som Google har på andre områder som Android Market, Google Apps i seg selv, samt Google Checkout - selvbetjeningssystemet for Google-annonsesystemet Adwords.

Les om:

Enterprise