Google-avhopper med ny søkemotor

Google-avhopper med ny søkemotor

En tidligere Google-ansatt og hennes ektemann har lansert en ny søkemotor som skal konkurrere med Google.

Søkemotoren har fått navnet Cuil (uttales "cool") og ambisjonen er å indeksere flere nettsider enn Google.

Google-avhopperen Anna Patterson ledet tidligere Googles avdeling for søk og indeksering. Hennes ektemann, Tom Costello, jobbet som utvikler og forsker på søkemotorer ved prestisjefylte Stanford University og hos IBM. De to, henholdsvis president og CEO i det nye selskapet, møtte hverandre under studier Stanford.

Russell Power, den tredje medgründeren, jobbet også hos Google. Han har nå stillingen som sjef for teknologiutvikling ved Cuil.

Selskapet har allerede, etter eget utsagn, indeksert 120 milliard websider, ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste. Men i skrivende stund er søkemoteren nede for telling etter overbelastning.

Kryr av nettsider

Google offentliggjorde nylig at de hadde oppdaget 1000 milliarder unike websider på Internett, men selskapet vil ikke gi et oppdatert tall på hvor mange av disse sidene som er indeksert.

LES OGSÅ: 1 000 000 000 000 webadresser

Ifølge Cuil vil deres søkemotor gå utover tradisjonelle søkemetoder på nettet ved å analysere konteksten til hver side, samt konseptet eller målet bak hvert søk. Dermes forventer folkene bak søkemotoren at de kan gi bedre rangeringer av innhold - i stedet for rangering etter popularitet. Cuil organiserer lignende resultater inn i grupper og sorterer dem etter kategori. Søkemotoren tilbyr også kategorier for å avgrense og avklare fagfelt, så vel som forslag på hvordan man best kan avgrense søk.

Cuil er imidlertid ikke den første Google-rivalen som sett lyset i år. Wikia Search, fra Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales, gjorde sin offisielle debut i januar. Wikia Search øsnker å gi bedre søkeresultater ved å tillate at et fellesskap av brukere får mulighet til å indeksere sidene, så vel som sin egen indeksering av sidene på nettet.

Les om:

Enterprise