Google ber it-sjefer fjerne IE6

Google ber it-sjefer fjerne IE6

Google brukte selv nettleseren i Kina, og ble hacket.

Fra 1. mars i år vil ikke Google lenger støtte Internet Explorer 6 for sine Google Docs- og Google Sites-brukere.

Dermed kan IE6-brukere miste nøkkelfunksjonalitet i Googles produkter. På denne måten håper Google på å bidra i kampen mot den gamle nettleseren.

IE6 er nesten ni år gammel, men har fortsatt store markedsandeler. Blant cw.no-leserne var det forrige uke bare to prosent som brukte den utdaterte nettleseren. Leserne våre må regnes som teknisk oppdaterte, og andelen er derfor større andre steder på nettet. Ifølge Net Applications har IE6 fortsatt over 20 prosent globalt.

"Bytt nå!"

- Nettet har utviklet seg de siste ti årene, fra enkle tekstsider til rike, interaktive applikasjoner som inkludere video og tale. Dessverre kan ikke veldig gamle nettlesere bruke disse nye funksjonene effektivt, skriver produktsjef Rajan Sheth i Google Apps på deres blogg.

Han oppfordrer derfor alle bedrifter til å oppgradere sine nettlesere så snart som mulig.

- 2010 skal bli et kjempeår for Google Apps, og vi vil sikre oss at alle kan få mest ut av det vi utvikler. Vær så snill, ta deg tid til å oppgradere bedriftens nettlesere til de nyeste utgavene, fortsetter Sheth.

Google bruker selv

Men Google selv er ikke bedre enn andre: Det var trolig IE6 som gjorde at hackere kunne angripe selskapet i Kina.

Utdaterte nettlesere er dermed delvis skyldig i krisen Google befinner seg i.

Selv om Microsoft har innrømmet at den gamle nettleseren gir dem hodebry, har de lovet å støtte den frem til april 2014. Det er ikke før da de avslutter all støtte for Windows XP, hvor IE6 er en viktig enhet.

Enterprise