Google bytter til Mac og Linux

Google bytter til Mac og Linux

Ingen av Googles 10.000 ansatte skal kjøre en pc med Windows.

Google er i ferd med å bytte ut samtlige maskiner blant selskapets 10.000 ansatte verden over. Pc-er med Windows blir vraket til fordel for Mac og Linux, skriver Financial Times.

- Vi kommer ikke lengre til å bruke Windows. Det har med sikkerhet å gjøre, sier en Google-ansatt til Financial Times.

Sårbarheter

Etter at Google i Kina ble hacket i fjor har selskapet gått gjennom den totale sikkerheten internt. Ifølge sikkerhetseksperter skal hackerne som slo til mot Google ha utnyttet sårbarheter i programvare fra Microsoft og Adobe.

- Mange ansatte har byttet operativsystem, først og fremt til Mac OS, etter angrepene i fjor, sier en annen Google-ansatt til Financial Times.

Chrome OS

Ansatte i Google som vil fortsette å bruke Windows må eksplisitt godkjennes av en sjef på Googles it-avdeling. Alle nyansatte får kun valget mellom Mac eller Linux, ifølge avisen.

Grepet skal også henge sammen med at selskapet i økende grad vil at de ansatte skal bruke Googles egne produkter. Chrome OS er en konkurrent til Microsofts Windows, det samme er tilfellet med epost og kontorapplikasjoner.

Skifter i Norge

- Alle ansatte i Oslo er på vei til å skifte eller har skiftet til Mac, sier den norske Google-sjefen, Jan Grønbech, til Macworld.no.

Hva som skjer på sentralt hold hos Google i dette spørsmålet, vil han ikke kommentere.

Overgangen skal ikke ha noen praktisk betydning for arbeidet til de ansatte.

- Vi jobber uansett i skyen, og hva slags skjerm man har er ikke så veldig avgjørende. Men det er deilig at man slipper å bruke halve dagen på "booting", sier Grønbech.

Les om:

Enterprise