Google bytter ut Windows med Mac

Google bytter ut Windows med Mac

- Deilig å slippe alle omstartene, sier Google-ansatt til Macworld.no.

Google er nå i ferd med å bytte ut samtlige datamaskiner blant selskapets 10 000 ansatte verden rundt.

Alle maskiner som kjører Windows, erstattes med Mac eller Linux, melder Financial Times.

Årsaken er angivelig sikkerhet.

Beskjeden markedsandel har bidratt til at Mac-plattformen har vært mindre attraktiv for hackere, men om det er dette eller egenskaper ved selve Mac-operativsystemet som gjør Mac sikrere, diskuteres heftig.

Hacket i Kina

- Vi kommer ikke til å kjøre Windows lenger. Det har med sikkerhet å gjøre, sier en ansatt hos Google til Financial Times.

Etter at Google i Kina ble hacket i fjor har selskapet gjennomgått den totale sikkerheten internt.

Ifølge sikkerhetseksperter skal hackerne som slo til mot Google ha utnyttet sårbarheter i blant annet Microsofts og Adobes programvare, skriver Macworld.se.

Oslo-kontoret bytter

- Alle ansatte i Oslo er på vei til å skifte eller har skiftet til Mac, bekrefter den norske Google-sjefen, Jan Grønbech, overfor Macworld.no. Hva som skjer på sentralt hold hos Google i dette spørsmålet, vil han ikke kommentere.

Selv har Grønbech brukt Mac i en måneds tid og sier han er godt fornøyd. Overgangen skal ikke ha noen praktisk betydning for arbeidet til de ansatte.

- Vi jobber uansett i skyen, og hva slags skjerm man har er ikke så veldig avgjørende. Men det er deilig at man slipper å bruke halve dagen på "booting", sier Grønbech.

Snart kommer Chrome OS

Ifølge Financial Times må ansatte som vil fortsette å bruke Windows godkjennes av en sjef på Googles it-avdeling. Nyansatte får kun velge mellom Mac eller Linux.

Overgangen sies også å være et grep Google tar for å oppnå økt bruk av sine egne produkter i større grad enn de gjør i dag.

Google og Microsoft konkurrerer på flere områder: søk, nettbasert e-post og operativsystemer. Googles operativsystem Chrome OS skal lanseres i løpet av 2010.

Enterprise