Google får kjøpe Motorola

Google får kjøpe Motorola

Får grønt lys fra både EU og USA - men advares mot "patent-misbruk".

Googles oppkjøp av Motorola Mobility godkjennes av både EU og det amerikanske justisdepartementet, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

I oppkjøpet får Google også 17.000 patenter som angår smarttelefoner.

I EUs godkjenning medfølger dog en advarsel om at Google ikke må misbruke patentene på en måte som fører til brudd på europeiske konkurranseregler.

EUs konkurranseminister Joaquin Almunia varsler Google at han vil holde øye med dem.

Pågående patentkrig

Det pågår for tiden patentkrig i smarttelefonbransjen, der konkurrenter saksøker hverandre over en lav sko.

Særlig er det Apple versus Android-produsenter det går i, der Android-produsentene tradisjonen tro går til motsøksmål.

Det er Google som står bak operativsystemet Andriod, og Google har derfor naturlignok vært lojal mot produsentene som får pepper fra Apple.

EU har nylig startet en etterforskning av Andorid-produsenten Samsung på grunn av tvistene med Apple. Senest i går skrev vi at Apple nå vil forsøke forby salg av nytt Samsung-produkt.

Bot

Om Google misbruker patenter i strid med EUs konkurranseregelverk, risikerer de en bot på ti prosent av sin globale omsetning, advarer Almunia.

Samtidig bygger Apple, Microsoft og RIM og arsenalet, skal vi tro Wall Street Journal, de fikk ifølge avisen det amerikanske justisdepartementets godkjenning til å kjøpe pantenter fra konkursboet til kanadiske Nortel Networks Corp. Apple fikk også godkjenning tilå kjøpe patenter fra Nortel.

Når det gjelder Googles oppkjøp av Motorola Mobility og dertil tilhørende patenter, må det i tillegg godkjennes av Kina, Israel og Taiwan for å gå i boks.

Enterprise